Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

25 octombrie | Ziua Armatei va fi sărbătorită la Sebeș: Depuneri de coroane și paradă militară, în municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

25 octombrie | Ziua Armatei va fi sărbătorită la Sebeș: Depuneri de coroane și paradă militară, în municipiu

În cursul zilei de miercuri, 25 octombrie, în Municipiul Sebeș va fi marcată Ziua Armatei, unde vor avea loc mai multe ceremonii de depunere de coroane și o paradă militară.

Ca în fiecare an, Municipiul Sebeș se pregătește să omagieze, într-un cadru solemn, eroii care și-au dat viața pe diferitele câmpuri de bătălie pentru apărarea țării, precum și reprezentanții uneia dintre cele mai importante instituții ale statului: Armata Română.

Ceremoniile vor avea loc în prezența primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor, și a reprezentanților unităților militare care activează pe raza municipiului. Vor avea loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Ortodoxe din Petrești – ora 09.00, la Cimitirul Eroilor din Sebeș – ora 10.00, la monumentele eroilor din Răhău și Lancrăm, la cimitirele catolic și evanghelic din Sebeș. De la ora 10.30, în fața primăriei, va avea loc o paradă militară.

Începând cu anul 1959, ziua de 25 octombrie marchează Ziua Armatei Române, pentru a aminti că în toamna anului 1944, soldații români eliberau orașul Carei de sub ocupația horthystă, restabilind vechea linie de frontieră a României consfințită prin tratatele de pace de la sfârșitul Primului Război Mondial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea