Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

25-26 septembrie| PROGRAM Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, la Alba Iulia. Mircea Baniciu și Ducu Bertzi, printre „greii” care vor concerta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
25-26 septembrie| PROGRAM Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, la Alba Iulia. Mircea Baniciu și Ducu Bertzi, printre „greii” care vor concerta

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este reluat, după ce ediția de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei, iar timp de două zile, în perioada 25 – 26 septembrie, Alba Iulia redevine capitala muzicii folk. Astfel, la sfârșitul acestei săptămâni, folkul românesc se mută cu întreg bagajul de muzică bună la Alba Iulia pentru cel mai important festival de folk din România. Evenimentul se desfășoară cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, iar intrarea va fi liberă.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se va desfășura sâmbătă și duminică, 25 și 26 septembrie 2021, în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia. Fiecare zi va fi deschisă, la ora 11:00, la Framm’s, cu o „Cafea cu Folk” în cadrul căreia publicul se va putea întâlni cu interpreții invitați în festival. Ulterior, în fiecare seară, vor urca pe scenă folkiști îndrăgiți precum Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Dinu Olărașu, Florin Săsărman, Sorin Minghiat, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Vali Șerban și „Școala de Folk”. Duminică, la Framm’s, este programată și lansarea discului vinyl „Accent 40 – Cascadorii Anxietății” și cartea „Chitaristul” – Paul Prisada.

„În fiecare an, Alba Iulia devine capitala muzicii folk românești, iar cei mai îndrăgiți interpreți ai genului se mută în „Cealaltă Capitală” cu întreg bagajul de muzică bună. În acest an ne propunem să organizăm o ediție specială a festivalului, de o sensibilitate aparte, pentru dumneavoastră, publicul, dar și pentru artiștii județului și ai României, într-o perioadă dificilă din cauza pandemiei COVID-19. Atingerea acestui deziderat va fi posibilă doar cu sprijinul spectatorilor. Datorită susținerii Consiliului Județean Alba, căruia îi mulțumim pe această cale, anul acesta intrarea la festival va fi gratuită, însă facem un apel la responsabilitate, asumare și respect, în vederea respectării cu strictețe a măsurilor sanitare impuse de legislația în vigoare”, a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Spectatorii care doresc să participe la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” vor trebui să știe că accesul în perimetrul de eveniment va fi deschis cu o oră înainte, astfel încât să se intre pe rând, respectând distanțarea fizică. La intrarea în zona de concert, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor cu temperatura măsurată mai mare de 37,5°C. Pe toată perioada concertelor, în perimetrul de eveniment, fiecare participant va trebui să poarte mască de protecție, în mod corespunzător.

De asemenea, intrările în spațiul de eveniment vor fi dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini, iar spectatorii vor fi obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul respectiv. În spațiul de eveniment, poziționarea scaunelor destinate publicului nu vor suferi modificări, pentru a asigura distanțarea fizică de siguranță și se vor respecta culoarele de acces și ieșire, acestea fiind marcate în mod corespunzător.
Organizatorii recomandă publicului să participe la eveniment în mod organizat, prin acces în perimetrul de eveniment și cu respectarea măsurilor organizatorice și să NU aleagă participarea la eveniment indirect, cu scopul evitării măsurilor sanitare, în afara perimetrului.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

PROGRAMUL Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”
Sâmbătă, 25 septembrie 2021

ora 11:00 – Cafeaua cu Folk la FRAMM’S
ora 18:00 – Spectacol extraordinar
VICTOR SOCACIU
MIRCEA VINTILĂ
DINU OLĂRAȘU
FLORIN SĂSĂRMAN
SORIN MINGHIAT – Moment special „in memoriam DORU STĂNCULESCU”

Duminică, 26 septembrie 2021

ora 11:00 – Cafeaua cu Folk la FRAMM’S
Lansare disc vinyl “Accent 40 – Cascadorii Anxietății” și cartea “Chitaristul” – PAUL PRISADA
ora 18:00 – Spectacol extraordinar
MIRCEA BANICIU
DUCU BERTZI
ZOIA ALECU
VALI ȘERBAN și ,,Școala de Folk”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea