Rămâi conectat

Curier Județean

24-28 noiembrie: Campania, ”Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!”, derulată în Sebeș, pentru copiii din comuna Căpuşu Mare

Publicat

în

  • Vineri: Intrare la film, pe baza unei cărți

cartiÎn perioada 24 – 28 noiembrie 2014, AnaMaria Jurju şi Dana Băcilă, studente ale Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, din cadrul UBB, Cluj-Napoca, derulează campania „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” care îţi oferă şansa de a schimba un destin printr-o simplă carte, punând astfel piatra de temelie a educaţiei copiilor care nu s-au bucurat de aceleaşi oportunităţi ca tine.

Punctele de colectare ale cărţilor vor fi amplasate la: Şcoliile 1, 2, 3, 4 din Sebeş, Colegiul Naţional „Lucian Blaga”, Liceul cu Program Sportiv Sebeş, Grup Şcolar Industrial şi Şcoala Generală Petreşti, de la ora 8:00 la ora 15:00.

Vineri, 28 noiembrie 2014, la ora 18:00,  pentru prima dată în oraşul nostru, va avea loc: „CINEMA SEBEŞ”, la Casa de Cultură „Lucian Blaga”, iar intrarea se va face pe baza uneia sau mai multor cărţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Campania „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” îşi propune amenajarea bibliotecii Şcolii din Căpuşu Mare, judeţul Cluj, pentru a oferi o şansă la un viitor mai bun. Întreaga campanie se va derula în şcoliile şi liceele din Sebeş, precum şi în cadrul evenimentului „Cinema Sebeş”, unde vor rula filmele: „If I stay” şi „Let’s be cops”, cu o pauză de 15 minute între acestea. În acest sens, evenimentul îşi propune să aducă pentru prima dată în Sebeş, entuziasmul unei seri de cinema, contribuind totodată, alături de locuitorii oraşului la realizarea unui lucru măreţ şi semnificativ în evoluţia copiilor din Căpuşu Mare, punând fiecare o carte pe rafturile bibliotecii şcolii lor.

„Campania este o şansă atât pentru locuitorii municipiului Sebeş, de a realiza o faptă frumoasă în prag de sărbători, cât şi pentru copiii Şcolii din Căpuşu Mare, care nu se pot bucura de magia unei cărţi. De asemenea, campania aduce ceva inedit, precum CINEMA SEBEŞ, prin care ne propunem să scoatem toţi locuitorii Municipului Sebeş, la  o minunată seară de film şi să strângem împreună cu ei, sperăm noi, cât mai multe cărţi!” a declarat AnaMaria Jurju, realizator de proiect.

„Campania „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” a fost creată cu scopul de a evidenția importanța cărților în viața noastră, de a dezvolta simțul empatic al comunității noastre și, cel mai important, de a le oferii, copiilor la care vor ajunge aceste cărți, șansa de   a-și clădii un viitor stabil.” a declarat Dana Băcilă, realizator de proiect.

Cărţile sunt parte din viaţa noastră. Le-am purtat la un moment dat într-un mic ghiozdănel, le-am citit, le-am așezat pe un raft sau le-am uitat într-un sertar… ele sunt un element component al rutinei zilnice pentru mulţi dintre noi. Din păcate, într-o societate de şanse inegale, unii dintre noi nu au nici măcar oportunitatea de a atinge, sau de a răsfoi o carte, care pentru noi arată atât de banal uitată mereu pe acelaşi raft.

„Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” este o campanie realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeş și își propune strângerea unui număr semnificativ de cărţi, în vederea amenajării Bibliotecii Şcolii din Căpuşu Mare.

Comunicat de presă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

ANGAJĂRI LA STAT: Concurs pentru ocuparea unui post de muncitor necalificat din cadrul Biroului Adminstrația Pieței al municipiului Aiud. Condiţii de participare

Publicat

în

ANGAJĂRI LA STAT: Concurs pentru ocuparea unui post de muncitor necalificat din cadrul Biroului Adminstrația Pieței al municipiului Aiud. Condiţii de participare

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI AIUD, cu sediul situat în str. Cuza Vodă, nr. 1, organizează concurs în vederea ocupării, pe durată nedeterminată, a unui post contractual de execuție vacant, cu normă întreagă, de muncitor necalificat I din cadrul Biroului Administrația Pieței din subordinea Consiliului Local al municipiului Aiud.

Condiţiile specifice de participare la concurs:

Elit - Gustul Desăvârșit

– studii generale;
– vechime: nu este necesară.

Candidații trebuie să îndeplinească condițiile de ocupare a unui post contractual vacant, prevăzute la art. 3 din HG nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

Condițiile de desfășurare ale concursului sunt:

Data, ora și locul desfășurării probei practice: 08.06.2022, ora 10:00 – la sediul Biroului Administrația Pieței, situat în Aiud, str. Iuliu Maniu, nr. 38;

Data, ora și locul desfășurării interviului: 14.06.2022, ora 13:00 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, situat în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 1.

Dosarele de înscriere la concurs se pot depune până în data de 27.05.2022, ora 14:00 la Biroul Resurse Umane, Control Intern din cadrul Primăriei Municipiului Aiud.

Condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare a concursului, bibliografia şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul Primăriei Municipiului Aiud şi pe site-ul www.aiud.ro.

Relații suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Aiud, situată în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 1, telefon 0258 861310 interior 1013 /fax 0258 861280, e-mail: [email protected], precum și de pe site-ul instituției: www.aiud.ro. Persoana de contact: Dancea Stînea Anamaria, consilier în cadrul Biroului Resurse Umane, Control Intern din cadrul Direcției Economice, aparatul de specialitate al Primarului municipiului Aiud.

Birou Comunicare și Relații Publice


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru braconaj piscicol, pentru un bărbat din Alba. A fost depistat în timp ce pescuia în perioada de prohibiţie

Publicat

în

Dosar penal pentru braconaj piscicol, pentru un bărbat din Alba. A fost depistat în timp ce pescuia în perioada de prohibiţie

Poliţiştii din Blaj au depistat un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că ne aflam în perioada de prohibiţie, care mai durează până în 7 iunie, inclusiv.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Astfel, duminică, 15 mai 2022, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Blaj au făcut un control, pe râul Târnava Mare, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu ocazia acestui control, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, în timp ce pescuia în albia râului.

Faţă de bărbat, a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Noaptea Muzeelor 2022, la Aiud: Peste 250 de vizitatori de toate vârstele au făcut cunoștință cu expozițiile

Publicat

în

FOTO| Noaptea Muzeelor 2022, la Aiud: Peste 250 de vizitatori de toate vârstele au făcut cunoștință cu expozițiile

Noaptea Muzeelor la Aiud, un eveniment de excepție, a reunit peste 250 de vizitatori de toate vârstele, care au făcut cunoștință și cu Expoziția temporară „Samuel Fenichel, explorator aiudean”, dincolo de vizitarea celor trei săli de expoziție permanentă, cu piese din colecțiile: minerale, roci si fosile; animale nevertebrate, pești amfibieni și reptile; păsări și mamifere.

În cadrul evenimentului, Muzeul de Științele Naturii a premiat câștigătorii concursului „Ce ȘTIU / Ce NU ȘTIU” despre Muzeul de Științele Naturii Aiud, moment foarte apreciat de elevii școlilor participante. De remarcat că au participat 18 echipaje (peste 70 de elevi) de la instituțiile de învățământ din Aiud, dar și din Ocna-Mureș si Unirea.

Noaptea muzeelor a însemnat de asemenea și un act de curaj și inițiativă din partea a 18 elevi care au reușit să ghideze (în română și maghiară) pe parcursul zilei vizitatorii prezenți, experimentând ce înseamnă să fii muzeograf pentru o zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ineditul zilei l-a reprezentat vizitarea Schitului „Înălțarea Sfintei Cruci”, unde prin amabilitatea părintelui Gavriil, cei prezenți au aflat detalii foarte interesante despre viitorul muzeu care va lua ființă la Râpa Robilor și care va cuprinde spații destinate cinstirii memoriei martirilor morți în temnițele comuniste.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare