Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Monden-Clubbing

22 de ani cu Skepsis la Alba Iulia: Eveniment aniversar în aprilie, cu două spectacole, la Casa de Cultură a Studenților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

22 de ani cu Skepsis la Alba Iulia: Eveniment aniversar în aprilie, cu două spectacole, la Casa de Cultură a Studenților

Grupul Skepsis vă oferă în luna aprilie, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, două spectacole prin care se celebrează împlinirea a 22 ani de la înființarea trupei de teatru!

Primul spectacol din cadrul evenimentului aniversar, intitulat sugestiv GENERAȚII – Regele, Papa și Artiștii, va avea loc Joi, 11.04.2024, ora 19.00. Vor păşi pe scenă, rând pe rând, trei generaţii de tineri care studiază arta actorului în cadrul organizaţiei, prezentând în premieră trei episoade dramatice.

Citește și: ASTĂZI: Ziua internațională a rromilor sărbătorită la Sebeș. Prima ediție a Festivalului „Amare Rroma”

Cei mai mici elevi cu Skepsis (grupa de vârstă 11-13 ani) vor prezenta un episod dramatic numit Feedback, în care un grup de tineri actori încearcă să impresioneze un dramaturg în speranța că acesta le va da șansa să joace într-una din piesele sale. Liceenii cu Skepsis (grupa de vârstă 14-18 ani) vor prezenta Henric și reginele lui – o piesă într-un singur act inspirată de viața și personalitatea lui Henric al VIII-lea, celebrul personaj istoric. În final, studenții cu Skepsis vor încheia seara cu un moment umoristic intitulat Problema lui Michelangelo, în care ne vom reîntâlni cu binecunoscutul artist italian care va avea o mică dilemă de rezolvat.

”În fiecare primăvară grupul nostru mai adaugă un an vârstei pe care o strânge. În cei 22 de ani de existență, Grupul Skepsis a câștigat un public fidel, a participat la numeroase manifestări culturale și artistice la nivel național și internațional câștigând premii și distincții. Dincolo de toate acestea, Skepsis este o trupă de teatru și o organizație născută în inima comunității nosatre, din dorința unor tineri care au crezut că orașul lor merită mai mult. De-a lungul timpului trupa a acumulat experiență, s-a profesionalizat într-o bună măsură, însă a rămas puternic ancorată în mediul elevilor și studenților pentru care avem un program de formare și din rândul cărora, în timp, câștigăm noi membri. GENERAȚII este un eveniment menit să promoveze tinerele valori și să arate roadele muncii și pasiuni lor.” – Viorel Cioflică, Coordonator.

Marți, 16.04.2024, ora 19.00, Skepsis vă invită la spectacolul Străinul, după J.Priestley, prozator si dramaturg englez, care la jumatatea secolului trecut dezvolta o dramaturgie în care banalul vieții cotidiene era provocat prin note de suspans, mister și supranatural pentru a sublinia valoarea individului si a conștiinței.

Un bar obişnuit din nord-estul Londrei, cu un proprietar obişnuit şi câţiva clienţi, fiecare cu problemele sale, căutând un moment de relaxare sau puţină companie. Un sfârşit de zi obişnuit, o ploaie anostă care nu anunţă nimic. Totuşi, într-un bar nu poţi şti niciodată cine poate intra și nici ce turnură poate să capete conversația… La un pahar de vin, dincolo de gesturi, gânduri și conversaţii rutinale, uneori se întâmplă ceva neaşteptat şi atunci aparenţele sunt imposibil de păstrat, iar oamenii îşi dezvăluie caracterul, arătându-şi slăbiciunile sau găsindu-şi curajul.

Biletele pot fi achiziționate de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților începând de Luni, 08.04.2024, între orele 09.00-15.00. Fondurile obținute astfel sunt direcționate spre susținerea proiectului cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2024” desfășurat de Grupul Skepsis pentru Alba Iulia.

Evenimentul aniversar este pregătit în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2024 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud; Muzeul Național al Unirii Alba Iullia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Punguta cu doi bani Regia: Gabriela Dumitru Cu: Ciprian Niculae, Voicu Hetel, Marius Nanau, Oana Banuta, Liliana Donici Gen Film: Teatru Durată: 39 min Rating: AG „Punguta cu doi bani” este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea