Rămâi conectat

Curier Județean

21 septembrie: Festivalul pastoral „Coborâtul oilor”, la Loman. Târg de produse tradiţionale, întreceri sportive şi spectacol folcloric

Alexandra Mates

Publicat

în

AfisLoman2014Duminică, 21 septembrie 2014, începând cu ora 12.00,  în localitatea Loman din comuna Săsciori va avea loc sărbătoarea tradiţională pastorală „Coborâtul oilor”. Aflat deja la a III-a ediţie, festivalul reuneşte un număr tot mai mare de crescători de ovine care se vor înfrunta în cadrul unor întreceri sportive tradiţionale, dar şi în a oferi celor prezenţi produse tradiţionale. Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de ansamblurile artistice de amatori ale comunei Săsciori şi de invitaţii lor.

Cea de-a treia ediţie a festivalului pastoral „Coborâtul oilor” va avea loc duminică, 21 septembrie, la Loman.  Festivalul pune în valoare o tradiţie seculară a oamenilor din aceste locuri, aceea a păstoritului turmelor, marcând unul dintre cele mai importante momente din calendarul pastoral, respectiv coborâtul oilor de la munte pentru iernat. Totodată, festivalul aduce în centrul atenţiei şi alte aspecte ale culturii locale, precum obiceiuri gastonomice sau elemente inedite de folclor.

Vor urca pe scena din Loman Ansamblul folcloric „Sufletul Lomanarului”, din Loman, Ansamblul folcloric „Săsciorenii”  –  Săsciori, Ansamblul folcloric „Stejarul” din Sebeşel, Ansamblul folcloric „Mărginenii” din Căpâlna, Ansamblul folcloric „Măgura” din Loman, iar în recital vor cânta invitaţii Adi Neamţu, Alina Baca şi Dorel Savu.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Alba, Primăria şi Consiliul local Săsciori şi Asociaţia crescătorilor de ovine din Săsciori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea