21 septembrie: Festivalul pastoral „Coborâtul oilor”, la Loman. Târg de produse tradiţionale, întreceri sportive şi spectacol folcloric

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

AfisLoman2014Duminică, 21 septembrie 2014, începând cu ora 12.00,  în localitatea Loman din comuna Săsciori va avea loc sărbătoarea tradiţională pastorală „Coborâtul oilor”. Aflat deja la a III-a ediţie, festivalul reuneşte un număr tot mai mare de crescători de ovine care se vor înfrunta în cadrul unor întreceri sportive tradiţionale, dar şi în a oferi celor prezenţi produse tradiţionale. Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de ansamblurile artistice de amatori ale comunei Săsciori şi de invitaţii lor.

Cea de-a treia ediţie a festivalului pastoral „Coborâtul oilor” va avea loc duminică, 21 septembrie, la Loman.  Festivalul pune în valoare o tradiţie seculară a oamenilor din aceste locuri, aceea a păstoritului turmelor, marcând unul dintre cele mai importante momente din calendarul pastoral, respectiv coborâtul oilor de la munte pentru iernat. Totodată, festivalul aduce în centrul atenţiei şi alte aspecte ale culturii locale, precum obiceiuri gastonomice sau elemente inedite de folclor.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Vor urca pe scena din Loman Ansamblul folcloric „Sufletul Lomanarului”, din Loman, Ansamblul folcloric „Săsciorenii”  –  Săsciori, Ansamblul folcloric „Stejarul” din Sebeşel, Ansamblul folcloric „Mărginenii” din Căpâlna, Ansamblul folcloric „Măgura” din Loman, iar în recital vor cânta invitaţii Adi Neamţu, Alina Baca şi Dorel Savu.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Alba, Primăria şi Consiliul local Săsciori şi Asociaţia crescătorilor de ovine din Săsciori.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Must de Jidvei

1 comentariu

Simi 12 septembrie 2014 at 20:46

Cred ca va fi o manifestare fara prea multe oi,avand in vedere interdictia de deplasare a animalelor pana pe 5 octombrie…

Comentariile sunt oprite