Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

2 iulie: Comemorare la Vinerea – ,,90 de ani de la moartea dr. Ioan Mihu”. Vezi programul manifestărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În organizarea Primăriei orașului Cugir și a Societății Culturale ,,Vinereana”, duminică 2 iulie va avea loc la Școala Gimnazială ,,Ioan Mihu”  din Vinerea un Simpozion științific, dedicat împlinirii a 90 de ani de la moartea dr. Ioan Mihu. Potrivit organizatorilor, se dorește evocarea personalității celui care a contribuit la coagularea tuturor eforturilor pentru emanciparea economică, culturală, socială și politică a românilor. 

Evenimentul va începe la ora 11:00, după următorul program:

-ORA 11:00 – Cimitirul Ortodox Vinerea: Slujba de parastas

-Ora 11:30 – Școala Gimnazială ,,Ioan Mihu  – VinereaSimpozion comemorativ: ,,90 de ani de la moartea dr. Ioan Mihu Vinerea”(1854 – 1927)

PROGRAM SIMPOZION

Ing,. Adrian Teban – primarul orașului Cugir – Cuvânt de deschidere

Dr. Ioachim Lazăr  – Muzeul Civilizației dacice și romane Deva – ,,Confiscarea de către regimul communist a donației dr. Ioan Mihu către Mitropolia din Sibiu”

Dr. Mihai Căstăian – Muzeul de Etnografie și Artă popular Orăștie – ,,Dr. Ioan Mihu stindardul luptei de emencipare natională”

Insp. Princip. Dr. Nicolae Bolea – Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Simion Ștefan – Alba Iulia ,,Dr.Ioan Mihu, un bun roman și un bun creștin”

Dr. Ioan Drăgan – director Arhivele Naționale ae României – București ,,Destinul averii dr. Ioan Mihu”

Prof. dr. Valentin Orga – prof. Universitatea ,,Babeș Bolyai” și director Biblioteca Centrală Universitară Cluj- Napoca – ,,Dr. Ioan Mihu, membru al grupului neoactivist de la Orăștie”

(CP.)

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trei elevi, din Galda de Jos, Daia Română și Ciugud, calificare la etapa națională a Concursului pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei elevi, din Galda de Jos, Daia Română și Ciugud, calificare la etapa națională a Concursului pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură” Etapa județeană a CONCURSULUI NAȚIONAL PENTRU ELEVII DIN MEDIUL RURAL „UNIVERSUL CUNOAŞTERII PRIN LECTURĂ” (CLASELE V-VIII), s-a desfășurat în data de 15.04.2024, la Școala Gimnazială Ciugud, coordonată de inspector școlar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea