Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

2 Aprilie 2019, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului – Ziua porților deschise la Asociaţia Raul Cosmin din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În fiecare an în întreaga lume pe 2 Aprilie se celebrează „Ziua Internaţională de conștientizare a Autismului”. Organizațiile non guvernamentale organizează la nivel local, judeţean şi întrega ţară diferite acţiuni pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra persoanelor afectate de Autism şi nevoile lor.

Autismul este o tulburare neurobilogică ce afectează aprope toate ariile de dezvoltare ale unui individ care manifestă această tulburare (limbaj, motrocitate, senzorial, comportamental, etc.), în acest an Asociaţia Raul Cosmin pentru copii şi tineri cu dizabilităţi organizează „Ziua porţilor deschise” la sediul de activitate din Alba Iulia, str.Iaşilor nr. 99, marți, începand cu ora 16.00, în cadrul căruia se poate vizita sediul, se poate afla ce proiecte îşi propune asociaţia şi totodată de a face cunoștinţă cu o parte din echipa Asociaţiei prospăt realizată.

La nivelul judeţului Alba se sunt în jur de 160 de copii afectați de Autism indetificaţi cărora li se adaugă alte cateva zeci de copii neindentificaţi şi care nu deţin în prezent un certificat de handicap. Pe lângă toţi aceştia li se adaugă şi alţi zeci de adulţi afectaţi de o formă din spectrul Autist.

Cosmin Rodica Cristina Catrinescu, preşedinte fondator Asociația Raul Cosmin


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea