2 Aprilie 2019, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului – Ziua porților deschise la Asociaţia Raul Cosmin din Alba Iulia

În fiecare an în întreaga lume pe 2 Aprilie se celebrează “Ziua Internaţională de conștientizare a Autismului”. Organizațiile non guvernamentale organizează la nivel local, judeţean şi întrega ţară diferite acţiuni pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra persoanelor afectate de Autism şi nevoile lor.

Autismul este o tulburare neurobilogică ce afectează aprope toate ariile de dezvoltare ale unui individ care manifestă această tulburare (limbaj, motrocitate, senzorial, comportamental, etc.), în acest an Asociaţia Raul Cosmin pentru copii şi tineri cu dizabilităţi organizează “Ziua porţilor deschise” la sediul de activitate din Alba Iulia, str.Iaşilor nr. 99, marți, începand cu ora 16.00, în cadrul căruia se poate vizita sediul, se poate afla ce proiecte îşi propune asociaţia şi totodată de a face cunoștinţă cu o parte din echipa Asociaţiei prospăt realizată.

La nivelul judeţului Alba se sunt în jur de 160 de copii afectați de Autism indetificaţi cărora li se adaugă alte cateva zeci de copii neindentificaţi şi care nu deţin în prezent un certificat de handicap. Pe lângă toţi aceştia li se adaugă şi alţi zeci de adulţi afectaţi de o formă din spectrul Autist.

Cosmin Rodica Cristina Catrinescu, preşedinte fondator Asociația Raul Cosmin

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...