18 decembrie – Ziua minorităților naționale

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

La 18 decembrie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua minorităților naționale.

Minoritati nationaleLa 18 decembrie 1992, Adunarea generală a ONU a adoptat Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, lingvistice și religioase. Documentul internațional oferă o garanție a drepturilor minorităților în general, astfel încât mai multe state i-au recunoscut importanța prin declararea zilei de 18 decembrie ca Zi a minorităților naționale.

ELIT

România s-a raliat acestui context internațional prin aprobarea HG nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie ca fiind Ziua minorităților naționale din România. Aceasta este sărbătorită de toate minoritățile etnice din țara noastră, care au cel puțin un reprezentant în Camera Deputaților: maghiari, armeni, slovaci, cehi, greci, tătari, ruteni, germani, croați, sârbi, turci, ruși, lipoveni, polonezi, albanezi, ucraineni, bulgari, romi, macedoneni, evrei.

În fiecare an, cu prilejul acestei zile, Departamentul pentru Relații Interetnice organizează o serie de manifestări culturale, care prezintă tradițiile specifice fiecărei minorități: cântece și dansuri tradiționale, expoziție de costume și obiecte de artizanat și bucătărie tradițională.

Sursa Agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419