Rămâi conectat

Ştirea zilei

15 LIMITATOARE DE VITEZĂ vor fi amplasate în zona trecerilor de pietoni, pe mai multe drumuri județene din Alba. LOCALITĂȚILE unde vor fi realizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În zona trecerilor de pietoni de pe mai multe drumuri județene din Alba vor fi montate limitatoare de viteză. Localitățile unde vor fi realizate acestea sunt: Sâmtimbru, Ciumbrud, Sohodol, Avram Iancu, Vidra, Șpring, Vingard, Drașov, Cunța, Pianu de Sus, Pianu de Jos, Vințu de Jos, Tărtăria, Săliștea.

Licitația pentru executarea celor 15 limitatoare de viteză a fost lansată de Consiliul Județean Alba în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar valoarea estimată a contractului este de 175.560 lei, fără TVA.

Executarea limitatoarelor de viteza se vor realiza pe urmatoarele drumurilor județene:

– DJ107B: localitatea Sântimbru – 1 buc;
– DJ142 L: localitatea Ciumbrud – 1buc;
– DJ 750A: localitatea Sohodol -1buc;
– DJ762B: localitatea Avram Iancu – 1buc;
– DJ 762: localitatea Vidra -1buc;
– DJ 106L: localitatea Șpring – 1 buc;
– DJ106I: localitatea Vingard – 1buc;
– DJ106I: localitatea Drașov – 1buc;
– DJ106I: localitatea Cunța – 1buc;
– DJ704A: localitatea Pianu de Sus – 1 buc;
– DJ704A: localitatea Pianu de Jos – 1 buc;
– DJ705B: localitatea Vințu de Jos – 1 buc;
– DJ107C: localitatea Vințu de Jos – 1 buc;
– DJ705E: localitatea Săliștea – 1 buc;
– DJ705E: localitatea Tărtăria – 1 buc;

Potrivit caietului de sarcini, administratorul drumului va amplasa prin amenajări rutiere limitatoare de viteză, pentru preîntâmpinarea unor accidente de circulație și asigurarea unei sistematizări adecvate care să sporească gradul de siguranță rutieră în zona trecerilor de pietoni (în apropierea școlilor, gradinițelor sau altor zone cu potențial de risc, parc, zonă comercială), din interiorul unor localități traversate de drumuri județene.

Limitatoare vor fi realizate din beton asfaltic, iar marcajele longitudinale și transversale vor fi vopsite în culorile roșu și alb. În zona trecerilor vor fi amplasate și indicatoare pentru circulația rutieră.

De asemenea, acestea nu vor fi amplasate în dreptul unei alei de acces, în dreptul porților de acces la proprietăți sau în intersecții, în curbe în plan, pe curbe pe racordare verticală cu probleme de vizibilitate sau în apropierea acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea