Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

15 elevi de la Liceul Economic din Alba Iulia, consiliați de polițiștii din Alba în cadrul campaniei „Tinerii la volan”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, începând cu ora 10.00, la Centrul de Educaţie Rutieră din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Alba Iulia, a avut loc lansarea Campaniei de prevenire şi combatere a accidentelor de circulaţie în rândul tinerilor, intitulată „Tinerii la volan”.

15 elevi șoferi ai Liceului “Dionisie Pop Marțian” au ascultat cu atenție prezentarea făcută de inspectorii principali din cadrul IPJ Alba Fulgușoara Enache și Luminița Prodan, după care au vizionat mai multe materiale video cu rol educativ.

Prezentarea a cuprins și o analiză pe anul 2012, privind accidentele de circulaţie provocate de tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, cauzele şi consecinţele acestora. 20% dintre aceste accidente au fost provocate de tineri cu vârste de până la 25 de ani.

Nu întâmplător la raziile Poliției Rutiere Alba din weekend-uri, majoritatea șoferilor surprinși la volan sub influența băuturilor alcoolice sunt tineri care pleacă din cluburi, ignorând riscurile conducerii unui autoturism în stare de ebrietate.

Campania, ce are drept scop dezvoltarea nivelului de pregătire al tinerilor, conducători auto, în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor de circulaţie şi implicarea acestora în activităţi preventive precum şi optimizarea sistemului de comunicare reală şi eficientă între şcoală, autorităţi şi familie pentru prevenirea accidentelor rutiere prin implicarea tuturor factorilor educaţionali, se va desfăşura până la sfârşitul lunii martie 2013.

Proiectul îşi propune realizarea unor activităţi concrete în plan local, desfăşurate în colaborare cu instituţii cu atribuţii sau preocupări în domeniul prevenirii accidentelor de circulaţie, precum şi prin angrenarea nemijlocită a tinerilor şi a familiilor acestora în activităţi educativ-preventive. Prin aceasta se urmăreşte monitorizarea permanentă a cauzelor care determină pierderea de vieţi omeneşti,  printr-o acţiune comună şi coerentă a părţilor implicate, încă din adolescenţă.

Pentru realizarea scopului propus poliţiştii vor prezenta materiale informativ preventive în cadrul cursurilor de la şcolile de şoferi din judeţul Alba precum şi tinerilor din clasele a XI- a şi a XII-a din toate liceele judeţului.

Potrivit analizei IPJ Alba, în ultima perioadă de timp la nivelul judeţului Alba s-au produs mai multe accidente de circulaţie rutieră cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, în perioada ianuarie – octombrie 2012, s-au înregistrat 132 de accidente grave în urma cărora şi-au pierdut viaţa 26 de persoane, 131 de persoane au fost rănite grav, iar  61 persoane au fost rănite uşor.

Din totalul de 132 de accidente grave produse, în perioada ianuarie-octombrie 2012, 23 accidente grave s-au produs din vina conducătorilor auto, cu vârsta între 18-25 ani, 7 dintre aceştia fiind începători (permisul de conducere dobândit sub 1 an).

Principalele 3 cauze ale accidentelor grave de circulaţie  şi consecinţele acestora sunt:

•          depăşire neregulamentară – 6 accidente (1 mort şi 5 răniţi grav)

•          viteză neadaptată – 6 accidente (1 mort şi 8 răniţi grav)

•          circulaţie pe sens opus – 2 accidente (3 morţi)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea