Rămâi conectat

Curier Județean

13 ianuarie: Exponatul lunii la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Depozitul de bronzuri de la Gâmbaș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 1100, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii ianuarie: Depozitul de bronzuri de la Gâmbaș.

În toamna anului 2014, în raza localității Gâmbaș (mun. Aiud, jud. Alba), a fost descoperit un depozit de bronzuri depus într-o groapă de mici dimensiuni aparținând unei așezări din epoca bronzului târziu. Cercetările arheologice preventive de la Gâmbaș au fost determinate de lucrările de construcție din cadrul proiectului Autostrada Sebeș – Turda.

Din componența depozitului fac parte 4 piese întregi (brățară și pandantiv) sau întregibile (celt și vârf de suliță), 3 seceri fragmentate, un topor fragmentat, un mâner fragmentar de spadă, un rebut din lama unei spade, 4 turte fragmentare și două deșeuri de turnare.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Direcția Județeană pentru Cultură Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea