120 de brazi de crăciun confiscaţi de poliţiştii din Alba într-o singură zi


În data de 19 decembrie 2012, o patrulă mixtă, formată din poliţişti ai  Secţiei 1 de Politie Rurală Galda de Jos şi lucratori din cadrul Ocolului Silvic Alba Iulia au oprit pentru control pe DN 74, pe raza localităţii Şard, o autoutilitară condusă de R.A.N., de 22 de ani, din comuna Albac, care transporta 110 pomi de Crăciun.

Potrivit IPJ Alba, “în urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că 90 dintre pomii de Crăciun nu aveau documente de provenienţă iar restul de 20 de brazi aveau alte crotalii decât cele menţionate în avizul de însoţire.

Faţă de conducătorul auto şi însoţitorul acestuia, P.C.V., de 20 de ani, din comuna Albac, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 171/2010 iar cei 110 brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi pentru valorificare, Ocolului Silvic Alba Iulia.

În aceeaşi zi, poliţiştii din Zlatna, l-au depistat, pe D.N. 74, pe raza localităţii Poiana Ampoiului, pe Ş.V., de 25 de ani, din Zlatna, care transporta cu o autoutilitară 10 brazi de Crăciun, pentru care nu a putut prezenta documente legale şi fără ca brazii să fie marcaţi.

Faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 171/ 2010iar cei 10 brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Alba Iulia, în vederea valorificării”.

foto arhivă