Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

1 septembrie | Salariul minim se va majora până la 3.300 de lei pentru toți angajații. Cei din construcții vor primi 4.500 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

1 septembrie | Salariul minim se va majora până la 3.300 de lei pentru toți angajații. Cei din construcții vor primi 4.500 de lei

Începând cu data de 1 septembrie salariul minim pe economie se va majora 3.300 de lei brut, iar începând cu data de 1 ianuarie 2024 la 3.750 de lei, anunță surse guvernamentale pentru digi24.ro. De asemenea, de la 1 septembrie va crește și salariul miniim în construcții, până la suma de 4.500 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Coaliția analizează și un pachet de măsuri fiscale, printre care eliminarea unor facilități fiscale, doită de premierul Marcel Ciolacu, în contextul în care pierderile rezultate din acordarea de facilități fiscale s-ar ridica la 75 de miliarde de lei.

Sursele citate susțin că s-a convenit cu oficialii de la Comisia Europeană ca din septembrie să fie doar două cote de TVA. În acest moment există multe derogări de la cota de 19%, cum ar fi cea de 5% pentru cultură, cărți, manuale școlare, unele servicii turistice, tranzacțiile imobiliare, mâncarea pentru animale.

Comisia Europeană cere să nu mai existe aceste derogări, și acest lucru ar însemna ca 5% TVA să nu mai existe decât pentru protezele medicale.

Ar urma să rămână TVA redus, la 9%, pentru alimente, medicamente și pentru serviciile HORECA.

Modificările fiscale ar urma să privească și impozitele plătite de marile companii, dar discuțiile din Coaliție sunt greoaie, pentru că PSD și ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Boloș, susțin luarea acestor decizii, în timp ce PNL se opune, chiar criticându-l pe propriul ministru.

O nouă rundă de negocieri pe acest subiect va avea loc între liderii Coaliției luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea