Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rata de inactivitate economică în cazul femeilor din România este cu 76% mai mare decât în rândul bărbaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Blocul Național Sindical (BNS) informează, citând datele Eurostat, că rata de inactivitate economică în cazul femeilor din România este cu 76% mai mare decât cea consemnată în rândul bărbaților.

Potrivit sursei citate, 89 de milioane de persoane cu vârsta între 15 și 64 de persoane sunt inactive la nivelul Uniunii Europene. Mai mult de un sfert din populația cu vârstă cuprinsă între 15 și 64 de ani (27,1%) este în acest moment în afara pieței muncii, nefiind nici persoane ocupate, nici șomeri.

În această categorie se includ persoanele aflate în proces de educație/formare (35% din totalul populației inactive), persoane pensionate (16%), persoane aflate în incapacitate de muncă (16%), sau persoane ce au în îngrijire copii sau persoane adulte ce au nevoie de îngrijire (10%).

Motivele de inactivitate pentru populația din România sunt diferite ca structură față de UE 28.

„Pentru România 10% din populația inactivă se află în situație de incapacitate de muncă, 14,8% datorită unor responsabilități familiale, 2,8% au în îngrijire copii sau adulți, 29% sunt într-o formă de educație/formare profesională, 15,9% sunt pensionați, 6,8% se gândesc că nu există locuri de muncă disponibile”, conform sursei citate.

La nivelul UE, 60% dintre persoanele inactive sunt femei, iar opt din zece persoane inactive — 78% — au declarat că nu doresc să muncească și, ca urmare, nu caută un loc de muncă.

Cea mai mare rată de inactivitate se înregistrează în Italia (35,1%), iar cea mai redusă rată în Suedia/ În rândul statelor membre ale UE, Italia (35,1%) a înregistrat în 2016 cea mai ridicată rată de inactivitate, urmată îndeaproape de Croația și România, fiecare cu 34,4%, Belgia — 32,4% și Grecia — 31,8%.

În partea opusă a scalei, cea mai redusă rată de inactivitate se înregistrează în Suedia (17,9%), urmată de Danemarca (20%) și de Olanda (20,3%).

„Trebuie avut în vedere faptul că în toate statele membre rata de inactivitate în cazul femeilor este mai mare decât în cazul bărbaților, deși diferențele variază de la un stat la altul”, se mai arată pe site-ul BNS.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea