Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PSD Alba: Pensia oricărui român nu reprezintă un ajutor social, e un drept câștigat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD Alba susţine că pensia unui om care a avut vechime în muncă şi a cotizat de-a lungul timpului nu este în nici un caz ajutor social şi nici pomană din partea statului ori a Guvernului. Pensia este un drept câştigat de fiecare român, e proprietatea sa, susține PSD Alba.

Numai în timpul Guvernului Băsescu-Boc-Udrea pensionarii erau consideraţi asistaţi sociali şi au avut de suferit din cauza politicii de austeritate pedeliste, acum penelistă. E uşor de observat că Guvernului Victor Ponta are o altfel de politică, total opusă celei promovate de PDL. Un exemplu este cel din 2012, când Guvernul Ponta a reîntregit pensiile ciopârţite de guvernul pedelist.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Anii 2013 şi 2014 au fost primii ani în care s-a respectat legea în privinţa pensiilor, acestea au fost indexate. Totodată, în perioada mai 2012 – decembrie 2014 pensia medie s-a majorat cu 66 de lei (+8,5), iar în 2015 pensiile s-au majorat cu 5%, pensia medie a crescut cu 5,5% – faţă de primul trimestru din 2014 şi cu 5,07% – faţă de ultimul trimestru din 2014. Pensia socială a crescut de la 350 la 400 de lei, iar de această măsură au beneficiat peste 600.000 de pensionari. La toate acestea se adaugă şi amnistia fiscală pentru 50.000 de pensionari: s-a suspendat plata  debitelor şi au fost restituite sumele returnate statului.

În anul 2014, s-au suplimentat biletele de tratament balnear pentru pensionari, ajungându-se astfel la 59.000 de bilete în total. Social-democraţii s-au implicat, la solicitarea pensionarilor, în modificarea şi completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Astfel, se corectează unele inadvertenţe şi formulări care lăsau loc de interpretări din cauza modificărilor repetate ale legii. Modificările vizează fondurile de pensii administrate privat, pensiile facultative, indemnizaţia pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică. S-a urmărit ca actele normative să aibă o reglementare unitară în ceea ce priveşte modul de recalculare a pensiilor cuvenite vârstnicilor.

Mai amintim alte propuneri legislative care deja au devenit legi – cele referitoare la statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, care reintroduc pensiile de serviciu pentru personalul aeronautic civil navigant. Altele vor deveni legi în curând – cele prin care se recunoaşte grupa I de muncă pentru toţi pensionarii care au cel puţin 2 ani lucraţi în această grupă, ca fiind activitate desfăşurată în condiţii speciale, nu doar pentru cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani în grupa I de muncă. Nu în ultimul rând, mai amintim propunerile legislative pentru modificarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi propunerea legislativă privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor. Acestea sunt câteva exemple prin care Guvernul Ponta se preocupă de problemele vârstnicilor din această ţară şi are în vedere propunerile acestora. (V.N.)

Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea