Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Nutriţia corectă şi bolile dascălilor – dezbătute de specialişti ai Albei în sănătate şi educaţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profilaxie 1Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia a organizat pe 17 mai, în sala de şedinţe a I.Ş.J. Alba, a III-a ediţie a Conferinţei “Profilaxia bolilor profesionale la cadrele didactice – îmbunătățeșteți natural vederea!, Nutriția – baza unui stil de viață sănătos”.

Ea a fost iniţiată de prof. înv. primar Anca Savu şi directorii instituţiei de învăţământ, Nicuşor Marcu, Simona Todoran şi Ioan Ţăran, în colaborare cu D.S.P. Alba, I.Ş.J. Alba, Casa Corpului Didactic Alba, Centrul Județean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba şi Flavius Țurcanu. S-au implicat în derularea activităţii şi profesorii: Mihaela Borteș,  Angela Mărginean, Delia Balea, Roxana Bocșa, Viorela Barbu, Roxana Mureșan, Daniela Mateica.

Conferinţa a avut scopul de-a reflecta regulile ce trebuie urmate pentru a avea o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat. Dieta joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii vederii, cercetătorii descoperind că alimentele benefice pentru sistemul cardiovascular ajută şi la păstrarea acurateţei organelor responsabile cu simţul văzului – ochii.

Profilaxie 2Ochiul e frecvent supus influenţelor nocive ale mediului înconjurător, încât deseori rămâne vulnerabil în faţa pericolelor externe. Aşa se face că peste 20% din populaţia ţării noastre are probleme cu vederea – mulţi români sunt purtători de lentile de contact sau de ochelari. În cadrul conferinţei Flavius Țurcanu a susţinut prelegerea „Renunţă la ochelari – îmbunătăţeşte-ţi în mod natural vederea!”. El a fost completat de: dr. Olimpia Candrea, coordonator al Programului de Evaluare, Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate, ce a avut o prezentare vizând „Nutriția – baza unui stil de viață sănătos”; dr. Ileana Văcaru – a abordat „Influenţa stresului profesional asupra comportamentului alimentar”; asist. principal Graţiela Indreica – „Intervenţia asistentului medical în educaţia pentru sănătate”.

Evenimentul, la care au participat 230 de cadre didactice, a avut rolul de a atrage atenţia asupra problemelor de sănătate şi a importanţei crescânde a nutriţiei în viaţa oamenilor, în special a dascălilor. Dacă ceea ce s-a discutat aici se va respecta, în anii viitori se va realiza o prevenţie eficace a multor tipuri de alterări ale sănătăţii celor ce lucrează la catedră. (I.A.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea