Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Metalurgistul Cugir uimeşte în 2017 | După 12 partide fără eşec, echipa de sub Drăgana atacă, la Zalău, al 13-lea val!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir, unica reprezentantă a judeţului Alba în Seria a 5-a are un parcurs de pus în ramă în 2017, la fel ca şi Industria Galda de Jos în Seria a 4-a!

Gruparea de sub Drăgana este unica echipă invincibilă din respectivul areal al eşalonului terţ, în dreptul formaţiei conduse de Călin Moldovan adunându-se o serie remarcabilă de 12 meciuri consecutive fără eşec. Raportat la partea secundă a campionatului, cu 19 puncte strânse din 21 posibile, „roş-albaştrii” se situează printre fruntaşele Ligii a 3-a, alături de AFC Hărman (liderul Seriei 1) – acelaşi punctaj, ce a „furat” cugirenilor, la golaveraj, titlul neonorific de campioană a returului.

Chiar dacă se află în faţa unei premiere în cariera sa, antrenorul Călin Moldovan evită să vorbească prea mult pe seama acestei invincibilităţi ce datează de aproape şase luni de zile. „Ne bucură această invincibilitate, ne conferă multă încredere, dar n-aş vrea să discutăm prea mult pe seama ei. Nu există presiune, încercăm să prelungim cât mai mult această perioada frumoasă, pe care băieţii o merită”, a spus „principalul” Cugirului. Ultima înfrângere a cugirenilor s-a înregistrat în etapa a 10-a, 1-3 la Hermannstadt, adunându-se 174 de zile de invincibilitate în dreptul echipei situată în prezent pe locul secund al ierarhiei.

*Sub Meseş, revanşa pentru unicul eşec intern

În cele 12 întâlniri fără înfrângere, metalurgiştii au strâns 10 victorii şi două remize, un total de 32 de puncte din cele 36 puse-n joc. Acum, la rând vine al 13-lea val, sub Meseş, cu FC Zalău, echipă ce a provocat Metalurgistului unica înfrângere internă (1-3 sub Drăgana). „Noi încercăm să câştigăm fiecare meci, nu facem calcule, nu ne gândim la ce a fost în tur. La Zalău ne aşteaptă o deplasare dificilă, pe un teren unde se iau greu puncte, dar căutăm să ne atingem scopul şi să nu ne întoarcem cu mâna goală”, a declarat antrenorul Călin Moldovan, care are întregul efectiv la dispoziţie, inclusiv atacantul Stoianof.

În schimb FC Zalău nu se simte la fel de confortabil, a pierdut două jocuri la rând, fără a marca şi la acest joc de vineri, contând pentru runda a 24-a, nu poate conta pe doi jucători de bază, portarul Băican şi mijlocaşul golgheter Istrate. În fapt, confruntarea echipelor despărţite de trei puncte, FC Zalău – locul 4, respectiv Metalurgistul – locul secund, reprezintă şi un duel al superlativelor din serie: cea mai „tare” apărare (FC Zalău – 17 goluri primite), versus cea mai prolifică ofensivă (Metalurgistul – 48 de goluri marcate).

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea