Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ioan Lazăr (ALDE Alba): Legat de transportul județean, Dumitrel scoate castanele din foc cu mâinile lui Florin Roman

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Declarația lui Florin Roman din ședința de joi a Consiliului Județean Alba, în care i-a spus consilierului Daniel Zdrânc că nu își poate permite să lase ”30.000 de oameni fără transport județean”, este una pripită și populistă, atâta timp cât conform unor hotărâri judecătorești irevocabile, vina pentru situația creată aparține exclusiv CJ Alba, care are obligația legală să găsească soluții, a declarat vineri copreședintele ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Ioan Lazar01Ioan Lazăr consideră că includerea în ședință extraordinară a proiectului de hotărâre privind aprobarea unor măsuri pentru asigurarea continuității serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Alba este o ”chestiune delicată”, iar în acest sens ar fi trebuit organizată o licitație.

Ioan Lazăr a adăugat că ”ieșirea lui Florin Roman”, care i-a spus consilierului Daniel Zdrânc că în urma votului său lasă 30.000 de oameni fără transport, nu este potrivită.

”Legat de ședința de joi, s-a văzut că Ioan Florea a lipsit și s-a văzut tinerețea lui Zdrânc care nu a sărit cu două mâini ridicate la propunerea lui Dumitrel”, a mai spus Lazăr.

Legat de transportul județean, copreședintele ALDE Alba consideră că Dumitrel scoate castanele din foc cu mâinile lui Roman.

”În privința transportului județean ar fi trebuit organizată o licitație, să nu se lase totul pe ultima sută de metri astfel încât să se ajungă într-o situație de genul acesta”, a conchis Lazăr.

Citește și VIDEO: Daniel Zdrînc acuză CJ Alba de prelungirea ilegală a serviciului de transport public județean. Florin Roman îi cere soluții

Citește și Parlamentul, pe cale să adopte o ”lege cu dedicație” pentru a ”acoperi” ilegalitățile din transportul județean de persoane din Alba

Citește și Prelungirea Programului de transport public în județ, decisă pe furiș de CJ Alba, contravine considerentelor unei sentințe judecătorești

Citește și ”Bomba” suspendării transportului județean dezamorsată de CJ Alba printr-o hotărâre votată pe furiș, în prag de Revelion, cu mari semne de întrebare în privința legalității

În urma votului de joi, consilierii județeni au aprobat prelungirea până la data de 31 decembrie 2016 a valabilității Programului de transport public județean de persoane prin curse regulate pentru perioada 1 iulie 2008-31 decembrie 2013, în Județul Alba, prelungit succesiv prin Hotărârile Consiliului Județean Alba nr. 230/2013, nr. 105/2014, nr. 184/2014, nr. 61/2015, nr. 111/2015, nr. 155/2015, nr. 216/2015, nr. 59/2016 și nr. 61/2016; prelungirea valabilității licențelor de traseu ale operatorilor de transport rutier prestatori ai serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, până la data de 31 decembrie 2016; prelungirea caietelor de sarcini și a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, în Județul Alba, până la data de 31 decembrie 2016 și prelungirea până la data de 31 decembrie 2016 a Contractului-cadru de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, în Județul Alba, astfel cum a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 210/2014 şi prelungit prin Hotărârile Consiliului Judeţean Alba nr. 61/2015, nr. 111/2015, nr. 155/2015, nr. 216/2015, 59/2016 și nr. 61/2016.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea