Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

În medie, la nivelul județului Alba, la fiecare zece zile o persoană se sinucide.Una dintre principalele cauze de deces la bărbați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În medie, în anul 2014, la nivelul județului Alba, la fiecare zece zile o persoană și-a pus singură capăt zilelor, potrivit datelor prezentate în ultimul raport al Reţelei Naţionale de Medicină Legală.

Situația în ceea ce privește incidența sinuciderilor în rândul populației din Alba s-a îmbunătățit față de anul 2012, când, în medie, aproape săptămânal o persoană își cauza singură moartea.

 

Analizind incidența regională a sinuciderilor raportată la 100.000 locuitori, cu o medie de 11,43, județul Alba se situează sub media natională de 12,33 sinucideri/100.000 locuitori/an. În anul 2012, incidența sinuciderilor în Alba era de 12 sinucideri la suta de mii locuitori.

La nivel național, apropae 7 persoane (medie 6,7) se sinucid în fiecare zi. În lunile iulie și august se înregistrează cea mai mare rată de sinucidere.

 

 

Zonele cu incidență “traditională” mare a sinuciderilor rămân județele Harghita (25,5) și Covasna (23,8 cazuri/100.000 locuitori /an), procentul fiind similar cu cel al populației din Ungaria.

O creștere a incidenței sinuciderilor se observă în județele Ilfov (29), Satu Mare (22,73) Tulcea (22,3 cazuri/100.000 locuitori /an).

În alte zone ale tari incidenta sinuciderilor este mult sub media natională: Arges 6,6; Buzau 7,2 cazuri/100.000 locuitori /an, “, se arată în raport.

 

Cele mai utilizate metode pentru sinucidere rămân prin spinzurare și otrăvire, în peste 80 la sută dintre cazuri.

 

Sinuciderile reprezintă una dintre principalele cauze de deces în rândul bărbaților

Practic, un procent de circa 25 la sută din decesele înregistrate anual în România au drept cauză sinuciderea. În peste 80 la sută din cazuri, este vorba despre bărbați.

O constatare clasică şi valabilă pe toate meridianele o reprezintă preponderenţa sinuciderilor în rândul reprezentanţilor sexului masculin – 81% din cazuri.

Criminaliştii şi medicii legişti au explicat că datele în privinţa modului în care se sinucid românii sunt asemănătoare de la un an la altul. În fiecare an, circa 2.500 de români, echivalentul unei comune medii, dispare prin sinucidere.

sinucideri 1

sinucideri 2

 

sinucideri 3

Bogdan Presecan

sursa grafic: Raport Reţeua Naţionala de Medicină Legală


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea