Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Regal de poezie și momente muzicale, pe aleea muzeului din Alba Iulia. 19 poeți din ”lista lui Manolescu” au recitat din creațiile lor, în cadrul Galei Poeziei Române Contemporane 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de-a VII-a ediție a Galei Poeziei Românești Contemporane s-a desfășurat, vineri, pe Aleea Muzeului Național al Unirii, din Cetatea Alba Carolina. Evenimentul a reunit la Alba Iulia 19 poeți din lista istoricului și criticului literar Nicolae Manolescu, care, într-o atmosferă destinsă, au celebrat poezia prin recitaluri de creații proprii.  

Gala a debutat cu începere de la ora 18.00 și a adunat zeci de persoane, scriitori, istorici, bibliotecari, dar şi simpli iubitori de poezie.

Pe lângă regalul de poezie, cei prezenți au avut parte și de momente muzicale oferite de soprana Raluca Lucia Cîmpean, violonistul Liviu Cernat și pianistul Ovidiu Pârjol.

Amfitrionul evenimentului a fost, și de această dată, criticul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România.

Gala Poeziei Românești Contemporane este organizată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și se desfășoară sub egida Uniunii Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. (A.M.)

[nggallery id=4141]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea