FOTO-VIDEO: Regal de poezie și momente muzicale, pe aleea muzeului din Alba Iulia. 19 poeți din ”lista lui Manolescu” au recitat din creațiile lor, în cadrul Galei Poeziei Române Contemporane 2017

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Cea de-a VII-a ediție a Galei Poeziei Românești Contemporane s-a desfășurat, vineri, pe Aleea Muzeului Național al Unirii, din Cetatea Alba Carolina. Evenimentul a reunit la Alba Iulia 19 poeți din lista istoricului și criticului literar Nicolae Manolescu, care, într-o atmosferă destinsă, au celebrat poezia prin recitaluri de creații proprii.  

Gala a debutat cu începere de la ora 18.00 și a adunat zeci de persoane, scriitori, istorici, bibliotecari, dar şi simpli iubitori de poezie.

ELIT

Pe lângă regalul de poezie, cei prezenți au avut parte și de momente muzicale oferite de soprana Raluca Lucia Cîmpean, violonistul Liviu Cernat și pianistul Ovidiu Pârjol.

Amfitrionul evenimentului a fost, și de această dată, criticul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România.

Gala Poeziei Românești Contemporane este organizată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și se desfășoară sub egida Uniunii Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. (A.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419