Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, rezultat: FC Avrig – Metalurgistul Cugir 0-1 (0-1), în prima rundă a Ligii a 3-a | Doar trei puncte…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir a început cu dreptul noua stagiune, victorie externă în fieful nou-promovatei FC Avrig, scor 1-0 (1-0), unica reușită fiind în fapt un autogol al lui Pavel (43, la un corner executat de Sorian).

Gruparea de sub Drăgana a controlat ostilitățile, a cucerit meritat cele trei puncte, însă jocul nu a strălucit.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În căutarea unui atacant veritabil, Metalurgistul Cugir a început cu Făgărășanu în avanposturi și Tăban reprofilat mijlocaș stânga, iar în final, în lipsă de soluții, rezerva Negrescu a intrat în atac.

*0-1, MIN. 43: Cugirul a deschis scorul după un corner executat de Sorian la colțul scurt, balon pentru care s-a duelat Șt. Radu și Făgărășanu, mingea intrând în poartă din PAVEL

*Călin Moldovan: „Ne-am atins scopul”

Întotdeauna primul meci are conotații speciale, nou-promovatele au elan, se agață. Ne-am atins scopul, am luat cele trei puncte într-un joc în care în niciun moment nu s-a pus problema învingătorului. Am ratat multe situații, sunt mulțumit de efort și era important să câștigăm pentru a începe stagiunea cu dreptul”, a declarat antrenorul Călin Moldovan.

Cugirul domină din start ostilitățile, având bune oportunități la buturile fostului portar de la Șurianu Sebeș. În minutul 7, Tăban  a tras de la 17 metri, iar balonul a șters transversala, iar patru minute mai târziu, Itu a șutat de la 18 metri, iar Samoilă a prins în doi timpi. Practic se joacă numai la o singură poartă, în minutul 30 Șaucă încercându-și șansa de la 15 metri, însă a trimis peste

A doua repriză a fost una anostă, în care nu s-a întâmplat nimic notabil. În minutul 78, gazdele au trimis primul șut spre poarta lui Crivăț, prin D. Popa, mult peste. Cugirul a avut primele emoții în minutul 82, când Iancu a reluat defectuos cu capul de la 10 metri. M. Neagu (85) îl pune la încercare pe portarul advers, o mare ocazie fiind ratată în minutul 90, când Negrescu a reluat  pe lângă, din poziție ideală, la centrarea lui Bold.

Echipe de start:

*FC Avrig:  Al. Samoilă – C. Bucur (70, Ungureanu), Natea, Pavel, D. Popa – Simion, Lascu, Risti (73, Iancu), I. Stoia (62, Luca) – Coșovan, Ad. Radu (59, Coman); rezerve Ad. Voic, Ad. Coman, Bolta, A. Luca, Halmagz, D. Iancu, R. Ungurianu. Antrenor Mihai Ianc.

Metalurgistul: Crivăţ – Bold, Itu, Şt. Radu, Vărărean – Şaucă, Măd. Popa, Udrea, Tăban (79, M. Neagu) – Sorian – Făgărăşanu (84, Negrescu); rezerve N. Bănică, Afrapt, Scurtu, Codrea, Oltean. Antrenor Călin Moldovan.

Este o confruntare cu multe necunoscute, în care vizitatorii vizează victoria, dar şi cu elemente inedite, în tabăra gazdelor, sub comanda lui Mihai Ianc, regăsindu-se cunoştinţe mai vechi precum D. Popa (fost la Cugri în turul precedent), Ad. Radu (fost până în vară la… Metalurgistul Cugir), Cocîrcă (ex-ASC Pianu), Al. Samoilă (Şurianu Sebeş), Coşovanu, Risti, Halmagy (Euro Şpring). Gruparea de sub Drăgana nu poate conta în acest meci de debut pe serviciile lui Şuteu şi Ciobanu – accidentați.

Gruparea din orașul Baronului Brukenthal este condusă acum de italianul Massimo Spagli, iar la conducerea tehnică se află un cuplu de tehnicieni chiar dacă nu cu mare experiență, dar serioși și cu rezultate în scurta lor carieră de antrenorat.
Pe Spagli îl recomandă în primul rând rezultatele obținute cu Juventus Sibiu în minifotbal. Înainte de înființarea acesteia, italianul s-a aflat la conducerea mai multor echipe din eșaloanele județene sibiene, vreme de aproape 20 ani, la un moment dat reușind chiar promovarea în Divizia C, vechea denumire a Ligii 3, cu Atletic Sibiu, în 2007, după o lungă absență la acest nivel a fotbalului din Sibiu

[nggallery id=4485]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea