Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Peste 400 de credincioși s-au adunat la slujba de Bobotează la Biserica Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sute de de cugireni au participat astăzi la slujba de Bobotează oficiată în cele 11 biserici (9- ortodoxe, 1 greco – catolică și 1 romano- catolică) situate pe raza orașului Cugir.

Citește și: De ce se întorc apele râului Iordan în fiecare an în ziua de Bobotează. Explicația biblică și ștințiifică care determină întoarcerea cursului râului Iordan

Cei mai mulți dintre aceștia, aproximativ 400, au venit la Biserica Ortodoxă ,,Adormirea Maicii Domnului”, lăcașul de cult devenind ca de fiecare dată, neîncăpător ca urmare a numărului mare de credincioși care participă la Boboteaza 2016 Cugir11această importantă sărbătoare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

După ce au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată în incinta bisericii de către preoții parohi, părinții Mircea Giurgea și Mihai Gălățeanu, enoriașii, mulţi dintre ei însoţiţi de copii au asistat în faţa bisericii la slujba de sfinţire a apei. Apoi, fiecare creştin a primit botezul, după care şi-au umplut vasele de sticlă sau de plastic cu apă sfințită din cei șase recipienţi, (conţinând peste 1500 litri de apă), aşezaţi pe scările din faţa bisericii.

Citește și: Mesaje de Sfântul Ioan • Urări de Sfântul Ioan • Felicitări de Sfântul Ioan

Potrivit tradiţiei ortodoxe, apa sfinţită la Bobotează, aşa numita Agheasmă Mare, se bea în următoarele opt zile, dimineaţa, pe nemâncate, iar apoi se foloseşte doar pentru sfinţirea caselor şi în cazul persoanelor grav bolnave.

Citește și: Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii de Bobotează

Boboteaza sau Botezul Domnului încheie ciclul sărbătorilor de iarnă şi reprezintă în acelaşi timp şi una dintre cele mai importante sărbători de la începutul noului an.

(C.P.)

[nggallery id=1487]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Foto Video | A început distribuirea Sfintelor Paști la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Coadă imensă

Bogdan Ilea

Publicat

în

Foto Video | A început distribuirea Sfintelor Paști la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Coadă imensă La Catedrala Încoronării din Alba Iulia a început distribuirea Sfintelor Paști, sâmbătă după-amiaza, de la ora 15:00. Zeci de credincioși s-au strâns sâmbătă după-amiaza pentru a primi Sfintele Paști, distribuirea acestora începând de la ora 15:00, la Catedrala Încoronării […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea