Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Mii de persoane, la Târgul Căciulilor de la Blaj. Unii participanți au venit de la zeci de kilometri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mii de persoane au fost prezente marți la Târgul Căciulilor de la Blaj, manifestare veche de secole și care se desfășoară prin tradiție în ziua de Sfântul Nicolae. O parte din oameni au venit de la zeci de kilometri pentru a-și achiziționa un asemenea produs.

targul-caciulilor-2016-blaj01Căciulile comercializate au fost în mai multe culori – negru, gri, mov, albastru, verde, kaki -, dar și modele diferite – de astrahan, focă, iepure, nurcă, vulpe -, pentru femei și bărbați. Căciulile au avut prețuri cuprinse între câteva zeci de lei și câteva sute de lei.

Târgul oferă în prezent o gamă variată mult mai amplă de produse, fie că vorbim de încălțăminte și îmbrăcăminte sau de cosmetice, veselă și obiecte de feronerie.

Atestat documentar de peste 200 de ani, „Târgul Căciulilor” se desfăşoară la Blaj, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae.

Pe vremuri, la „Târgul Căciulilor” de la Blaj se făceau grosul cumpărăturilor de iarnă, căciulile şi articolele din blană fiind cele mai căutate. Astăzi, târgul de Moş Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor.

La târg au participat circa 250 de comercianţi din toate colţurile ţării şi-au anuntat deja prezenţa la târgul din acest an, 30 dintre aceştia fiind comercianţi de articole din blană, denumiţi, în mod popular, „căciulari”.

Majoritatea tarabelor comercianţilor vor fi amplasate pe Bulevardul Republicii, ele putând fi găsite şi pe străzile adiacente.

[nggallery id=3128]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea