Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Bucuria revederii și emoția unui nou început, la Școlile ”Vasile Goldiș” și ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bucuria revederii și emoția unui nou început au fost întâlnite, luni, la Școala ”Vasile Goldiș”, respectiv la Școala ”Mihai Eminescu”, ambele din Alba Iulia.

Scoala Mihai Eminescu Alba Iulia06Elevi, părinți și dascăli au început ziua cu melancolie, pentru că vacanța de vară a trecut, dar cu zâmbetul pe față știind că astăzi începe noul an școlar.

Reprezentanții Școlii ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia au fost mândri să anunțe promovabilitate de 100 la sută, media pe școală a celor 99 de absolvenți la evaluarea națională, la cele două materii, română și matematică, fiind de 8,94 – care situează instituția pe locul secund, la doar două sutimi de primul loc. În anul școlar 2015-2016 studiază 1070 de elevi cuprinși în 43 de clase sub îndrumarea a 67 de cadre didactice, un cadru de studiu și o bază materială care să le stimuleze spiritul competitiv și dorința de autocunoaștere. În clasa pregătitoare sunt înscriși 133 de elevi.

În 2014, Școala Gimnazială cu clasele I-VIII „Vasile Goldiş” a sărbătorit 90 de ani de existenţă fiind continuatoarea uneia dintre primele şcoli de stat româneşti înfiinţate în Alba Iulia, după Marea Unire.

Avem o școală modernă, primitoare, curată, dotată cu toată tehnologia solicitată de domeniul educațional. Vă invităm să o vizitați, să vă convingeți”, a afirmat directorul Florea Teofil.

Noul an școlar a fost binecuvântat de un preot, iar mesajul Inspectoratului Școlar Județean Alba a fost transmis de inspectorul școlar Corina Popoviciu. Ea le-a transmis mult succes elevilor în noul an școlar.

Anul de învățământ 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare.

Excepție fac clasele terminale din învățământul liceal,  pentru care anul școlar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului național de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învățământul liceal se încheie, după ultimele reglementari, in data de 3 iunie 2016.

De un an școlar mai scurt beneficiază si clasele a VIII-a, absolventii gimnaziului finalizand cursurile in 17 iunie 2016, dupa 36 de saptamani de scoala, ultima dintre acestea fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale.

[nggallery id=994]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea