// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: Autostrada Sebeș-Turda prinde contur. Termenul de finalizare iunie 2016 rămâne o provocare pentru constructori

Comunitatea forumului de infrastructură peundemerg.ro a publicat luni imagini proaspete de pe șantierele autostrăzii A10 Sebes – Turda, respectiv cu stadiul lucrărilor de pe tronsonul dintre Aiud și Turda.

Vestea bună este că, cel puțin pe aceste două loturi, lucrările sunt destul de avansate, termenul – iunie 2016-  de finalizare a investiției nefiind o țintă imposibilă, ca și în cazul loturilor 1 și 2, ce acoperă tronsonul dintre Lancrăm și Aiud.

Din cauza contestațiilor la loturile 1 și 2, contractatele de execuție au fost semnate mai târziu ca și în cazul loturilor 3 și 4, respectiv  în noiembrie 2014. Constructorii s-au mobilizat însă și susțin că intenționează să recupereze decalajul.

 A10 (1)

A10 este autostrada care va face legatura dintre Autostrada A1 si Autostrada A3, pe traseul Sebes – Turda. In luna iulie 2013 a fost anunata organizarea unei licitatii pentru portiunea Sebes-Turda, iar rezultatele acesteia au fost anuntate in decembrie 2013.

Lucrarile ar urma sa fie finalizate din fonduri europene (85%) si de la bugetul de stat (diferenta). Un proiect parțial în execuție (30 de km din ciirca 65), parțial palnificat îl constituie prelungirea autostrazii pana la Targu Mures.

 

Tronsonul Sebeș-Turda are o lungime de 70 de kilometri (cost aproximativ de 7 milioane de euro per kilometru) și este impartit in patru loturi:

-Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostrada in Sebes pana la Paraul Iovului, constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei fara TVA

-Lot 2 – 24,3 km de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei fara TVA.

-Lot 3 – 12,5 km de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei fara TVA

-Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea pana in Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fara TVA

Proiectul cuprinde constructia a 25 poduri, 55 pasaje și a 7 noduri rutiere.

Valoarea totala a Proiectului este de circa 500.000.000 de euro, din care contributia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune este de 85% din valoarea totala eligibila a proiectului, iar diferenta de 15% din valoarea totala eligibila a proiectului  este asigurata prin bugetul de stat.

Avand in vedere faptul ca proiectul nu va putea fi finalizat integral in cadrul perioadei de programare 2007-2013, acesta a fost fazat dupa cum urmeaza:
– faza 1 reprezinta lucrari executate si considerate functionale pentru scopul lor, pana la data de 31.03.2017 cu rambursarea cheltuielilor eligibile din POS – T 2007 – 2013;
– faza 2 reprezinta lucrari executate pana la sfarsitul contractului cu rambursarea cheltuielior eligibile din POIM 2014 – 2020.
Faza 1 a proiectului face subiectul aplicatiei transmise la Comisia Europreana si va fi finantat in cadrul POS – T 2007 – 2013 iar faza a 2- a a proiectului va face obiectul unei aplicatii diferite si va fi transmisa spre aprobare catre Comisia Europeana in cadrul perioadei de programare 2014 – 2020.

[Gallery not found]

Hartă autostrăzi funcționale în mai 2015

 harta autostrazi 1

 harta autostrazi 2

Calendarul de deschidere a tronsoanelor proiectelor de autostrazi din Romania – 2016 termen de finalizare (sunt incluse în această listă și cele 4 tronsoane de pe A10 Sebeș-Turda)

Calendar deschidere autostrazi 2016

Imaginile au fost realizate de membrii forumului peundemerg.ro.

sursa calendar: 130km.ro

sursa harta autostrazi functionale: cnadnr.ro

Bogdan Presecan

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

12 Răspunsuri la FOTO: Autostrada Sebeș-Turda prinde contur. Termenul de finalizare iunie 2016 rămâne o provocare pentru constructori

 1. nu sant robot 12.05.2015 la 16:03

  autostrada parameci. asa arata autostrazile in romania, ca niste viermisori imprastiati pe teritoriul patriei noastre dragi si multilateral dezvoltate. bucatele de autostrada care se termina pentru a te baga in traficul infernal al oraselor patriei…..pentru ca iar sa intri pe autostrada si iar sa iesi imediat dupa ce ai respirat de doua ori.
  Multumim oxiurilor care au guvernat aceasta tara, multumim teniei Rus ca are masterplan dar nu are autostrazi…..
  Intr-o tara de viermisori…de ce ne agitam ca ne trebuie autostrada???

  • nici eu 12.05.2015 la 17:44

   Păi să ne amintim că nu cu mult timp în urmă,( pe vremea când încă era preşedinte) fost întîiul vierme al ţării, cel care a cariat ţara asta zece ani de zile, deci băse, spunea că – citez- “ România nu are nevoie de autostrăzi că, iată ce frumos se vede ţara asta din elicopter “ – am încheiat citatul.
   Ca atare, dacă ar fi să respectăm ideile ghiolbanului, decît să cheltuim o grămadă de bani pe km. de autostradă, mai bine am achiziţiona cite un elicopter pt. fiecare român !

   • ilie de la uzina 13.05.2015 la 12:26

    afirmatia e de pe vremea cand era minstru la transporturi, si nu eram membri ue, deci niet bani pentru autostrazi.apoi in calitate de presedinte nu avea cum sa construiasca autostrazi, dar boc a facut 650 kilomtetri. de fapt limbricul de ponta inca mai taie panglici la lucrarileincepute de anca boagiu.
    binenteles calimbriculponta de trei ani se tot impiedica de posetele lui udrea si din acest motiv nu are timp sa faca autostrazi, scoli, spitale.defapt nicimacar master plan de transport nu reuseste sa faca.
    intaiulvierme al tarii a fost votat de patru ori de aceasta natie, semn ca nu toti suntem redusi la nivelul de intelectualitate al votantului psd.

    • @ ilie de la uzina 13.05.2015 la 15:20

     iliuţă tată, hai să o luăm sistematic:
     – afirmaţia :- „România nu are nevoie de autostrăzi, că iată ce frumos se vede ţara asta din elicopter „ – e din 05.01.2014 pe cînd nen-tu băse se întorcea cu maşina personală (din vacanţa de Anul Nou ) de la Poiana Braşov şi cînd pe undeva pe la Comarnic, din cauza aglomeraţiei de pe şosea, a fost nevoie să vină elicopterul prezidenţial să-l ridice, că deh, dumnealui nu avea timp să stea la coadă (pe şosea) ca tot romînul.
     – de poşetele d-nei udrea ne ipiedecăm cu toţii ( nu numai ponta) din cauză că ele, poşetele sunt pline cu euroii luaţi şpaga de pe la contractele acelea ciudate, contracte care au păpat bugetul ţării, deci şi cei destinaţi autostrăzilor !
     – toate voturile la un loc, strînse de întîiul vierme al ţării (aşa cum bine ai reţinut !) în cele patru ori cînd l-a votat (o parte din ) „această naţie” (vorba ta) deci toate la un loc @ iliuţă băiatule, nu fac 7,4 milioane, atîtea cîte l-au demis !
     Chestie de nivel de inteligenţă şi nu de „ nivel de intelectualitate „ iliuţă ! Mai citeşte băiatule !
     Şi hai să-ţi mai dau un test „grilă” :
     Răspundeţi la întrebarea : Cînd a lansat Băse celebra expresie „ I-aş fi umplut gura de sînge”
     a) cînd a fost ministru al transp.
     b) Cînd a fost preşedinte
     c) Cînd NU a mai fost preşedinte.
     Secces(uri) !!!

     • Bulă 13.05.2015 la 16:05

      @@ ilie de la uzina

      „… hai să o luăm sistematic…”

      N-o mai lua sistematic ca esti un POSTAC psd-ist.
      Nici pseudonim n-ai! Ce sa mai spunem de nume.

 2. Pilu 12.05.2015 la 18:52

  Calitatea imaginilor excelenta. Dar din imaginile prezentate lipsesc muncitorii (in afara de poza 16 ), ca doar nu se face singura. Or fi fost la masa. Atunci se explica.
  Dupa tamtamul facut anul trecut cu plata despagubirilor, acum am constatat ca mi-au trimis actele cu intabularea statului pe terenul aferent traseului autostrazii, dar banii, nu. Era un banc mai demult cu STATUIA. Statul ia totul. Ca pe vremea impuscatului.

  • @ Bulă 13.05.2015 la 16:12

   Şi care-i problema ta, Bulişor ? !!!

   • Bulă 13.05.2015 la 16:17

    @@Bula

    Problema mea e ca nu suport persoanele mai PROASTE decat mine!
    Ai inteles? Desigur ca nu!

    • @ Bulă 13.05.2015 la 20:20

     De fapt Bulişor băiatule, hai să faci şi tu Testul acela „grilă” de mai sus, asta ca să vedem cîte persoane sunt mai PROASTE decît tine. Si ca să-ţi fie mai uşor, am să-ţi dau cîteva indicii :
     – fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat celebra expresie „ îi umpleam gura de sînge” exemplificînd în acest fel modul în care ar fi rezolvat domnia sa o problemă politică (oarecare).
     – Ca să ne demonstrezi că sunt şi alte persoane mai PROASTE decât tine, nu trebuie decît sa alegi una din variantele corecte de răspuns :
     a) – cînd a fost ministru al transp.
     b) – cînd a fost preşedinte
     c) – cînd NU a mai fost preşedinte
     Simplu Bulişor, nu ? Hai, concentrează-te şi bineînţeles succes(uri) !!! Dacă reuşeşti înseamnă că sunt şi alte persoane mai PROASTE decît tine !

 3. lulutzu 13.05.2015 la 16:11

  boc a facut autostrazi..bok a facut cel mult pe el,limbricul naibii de comunist infect..a facut..bok..care pute..boc,un zero puturos..

 4. Mircea 13.05.2015 la 17:51

  45 ani de comunism – 100km autostrada
  15 ani de neocomunism iliescian – 100km autostrada
  si restul de 500 km de autostrada au fost facuti in cativa ani, cand a fost dreapta la putere, sau centru-dreapta.

  asa ca mai usor cu minciuna comunistilor, ca m-am saturat de voi !
  sper sa scape natiunea asta de comunistii hoti !

 5. roman 14.05.2015 la 1:33

  Dupa ce au trimis ”sacalii” sa ii mituiasca pe tradatori gen Iliescu samd masoneria evreiasco-americana impreuna cu Ue si Rusia au reusit sa ne saraceasca , indobitocesca si sa ne dezbine …Din cauza asta se fac mai multe autostrazi in unele zone si an altele nu …ei cauta ura si dezbinare ca sa poata sa ne divizeze si sa ne ia resursele cum pot …uniti vom fi puternici …slabi clar nu .Asa ca resursa numarul 1 lemnul , petrolul , materiile pretioase se poat scoate peste hotare mai usor …deoarece poporul roman este mai interesat sa se certe intre ei decat sa dea jos si sa ii judece pe toata clasa politica tradatoare …au umblat la mentalitate si se pare ca au castigat o colonie josnice …cea mai cea din toate coloniiile lor …curand or sa fure tot …or sa fie ca lacustele dupa ce termina tot de mancat pleaca …ghiciti ce se intampla dupa daca nu suntem uniti sa prevenim furtul a toat ceea ce ne inconjoara in materie de resurse etc !!!?