Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Festivalul Naţional Studenţesc „Serbările Unirii”: Alexandra Dobrin – cea mai tânără, cea mai bună la muzică populară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Angela Rusu a electrizat sala cu cântecele sale

La Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia a avut loc cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc „Serbările Unirii”, seara fiind dedicată muzicii populare. Spectacolul-concurs a fost prezentat de Angela Chelaru şi, în ciuda prezenţei pe scena albaiuliană a cunoscutei soliste Angela Rusu, în sală nu s-au aflat decât câteva zeci de iubitori de folclor (printre care s-a numărat şi îndrăgitul interpret Ionuţ Fulea), fiind pentru prima dată şi membră în juriu. De altfel, juriul a fost compus din specialişti în muzică tradiţională românească: realizatorul TV Dumitru Buzoianu – preşedinte, Stelian Feraru – director adjunct al Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alab Iulia, prof. drd. Teodora Zărnescu – şef de catedră la acelaşi liceu, Angela Rusu şi Adriana Niculuţ Pascal – laureata festivalului de anul trecut. Din păcate, în pofida organizării foarte bune, nivelul de pregătire al concurenţilor a fost unul relativ scăzut, fapt constatat şi de juriu, care în final a decis neacordarea Trofeului „Serbările Unirii”, ci doar a premiilor. Fiecare din cei 8 concurenţi – 7 fete şi un băiat, din Alba Iulia, Sibiu, Braşov şi Petroşani – a prezentat câte o doină şi o melodie cu acompaniament muzical asigurat de Orchestra „Dor” din Alba Iulia.

Până când juriul a deliberat, au susţinut recitaluri Adriana Niculuţ şi apoi, electrizând întreaga sală, Angela Rusu, care a interpretat melodii populare, cântece patriotice („Noi suntem români!”, „Tu, Ardeal!”, „Treceţi batalioane române Carpaţii!”), a continuat cu piese etno (motiv pentru care şi-a cerut scuze publicului că nu a fost îmbrăcată în costumul ei popular autentic, ci într-o rochie stilizată) şi a încheiat cu un colind superb.

La final, toţi au primit diplome de participare din partea directorului CCS Alba Iulia, Gheorghe Berghian – Gino, iar câştigătorii au primit şi bani: premiul I – 800 de lei, premiul II – 600 de lei, premiul III – 400 de lei.  Deşi cea mai tânără dintre concurenţi, Alexandra Dobrin (CCS Alba Iulia) a câştigat concursul la vârsta de numai 16 ani, fiind urmată de Mihaela Simedrea (CCS Alba Iulia) şi Alexandra Nătângă (CCS Petroşani), care au evoluat încă o dată la Gala Laureaţilor, în aplauzele spectatorilor. Felicitări tuturor şi la mai mare!

Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea