Elevii de clasa a VI-a susțin, marți, evaluarea națională la limbă și comunicare. Modele de subiecte
Elevii de clasa a VI-a susțin, marți, evaluarea națională la limbă și comunicare, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, în județul Alba fiind așteptați 3.011 elevi. Miercuri, elevii vor susține proba la matematică şi știinţe ale naturii.
Cu doi ani înainte de marele examen final din clasa a VIII-a, părinţii şi copiii vor şti care e nivelul în faţa unor subiecte realizate de Ministerul Educaţiei, unde au probleme şi trebuie să le remedieze.
Fiecare evaluare durează 60 de minute şi pe baza rezultatelor obţinute de elevi la această evaluare, profesorii, părinţii şi copiii vor avea o primă discuţie referitoare la tipul de liceu pentru care elevul are competenţe, abilităţi, înclinaţii, cunoştinţe, date native şi înclinare firească. Elevul poate fi orientat în acest fel spre o şcoală profesională, liceu teoretic sau tehnologic.
Profesorii sunt obligaţi ca, în urma rezultatelor, să realizeze pentru fiecare elev la care a identificat probleme – un plan de învăţare.
MODELE DE SUBIECTE
Scoli cu predare în limba germană, modele pentru clasa a VI-a
Şcoli cu predare în limba maghiară, modele pentru clasa a VI-a
Limba română – Limba maghiară – Limbă si comunicare
Limba română – Limba maghiară – Matematică si Stiinţe
Şcoli cu predare în limba română, modele pentru clasa a VI-a
Subiectele vor fi împărţite de către un profesor care nu predă la clasa respectivă şi acesta este asistat de un alt profesor, care de asemenea nu are ore la elevii evaluaţi.
Testele elaborate pentru EN VI sunt structurate astfel:
- a) primul test vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Limbă și comunicare”;
- b) al doilea test vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Matematică și Științe ale naturii”.
Elevilor aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testul care vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Matematică și Științe ale naturii” atât în limba în care au studiat, cât și în limba română.
Sălile în care se susține EN-2015 sunt, de regulă, sălile în care elevii clasei își desfășoară activitatea în mod obișnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcție de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi în timpul administrării evaluării.
Administratorul de test, cu sprijinul asistentului, pregătește evaluarea urmărind așezarea obișnuită a elevilor în bănci, în sala lor de clasă.
Înainte de începerea testului, administratorul de test realizează, într-o manieră motivantă, instructajul elevilor cu privire la proceduri și la importanța acestei evaluări.
Fiecărui elev i se distribuie testul din ziua respectivă, pe care își scrie numele, prenumele și unitatea de învățământ.
Înregistrarea și monitorizarea timpului de rezolvare a testelor se fac de către administratorul de test.
Pe durata evaluării, administratorul de test asigură respectarea ordinii și a liniștii în sala de clasă.
Se interzice administratorului de test să le ofere elevilor indicații referitoare la rezolvarea testelor, să facă modificări ale testelor sau să realizeze completări ale rezolvărilor testelor.
Testele de la EN-2015 se evaluează în cadrul unității de învățământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate.
În cazul în care numărul de cadre didactice din unitatea de învățământ este insuficient și nu permite respectarea condiției prevăzute la alin. (1), președintele Comisiei de organizare și de administrare a EN-2015 din unitatea de învățământ solicită comisiei județene/a municipiului București nominalizarea unor cadre didactice din alte unități de învățământ.
Înainte de începerea procesului de evaluare a testelor, președintele din centrul de evaluare are obligația de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
UPDATE VIDEO | INCENDIU izbucnit la hala unui operator economic din localitatea Unirea: Intervin pompierii din Aiud și SVSU Ocna Mureș
INCENDIU izbucnit la hala unui operator economic din localitatea Unirea: Intervin pompierii din Aiud și SVSU Ocna Mureș Un incendiu a izbucnit miercuri, 6 noiembrie, în jurul orei 19.53, la o hală a unui operator economic din localitatea Unirea. Din primele informații, în interiorul halei arde fân. Potrivit ISU Alba, detașamentul de pompieri Aiud intervine […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 4 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de SFANTUL MIHAIL şi GAVRIIL 2024. Ce sms-uri şi urări de „La mulţi ani” puteţi trimite celor dragi de ziua numelui
-
Ştirea zileiacum 5 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 4 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 4 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 3 zile
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba