Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Creșterea prețurilor din supermarketuri va fi verificată de instituțiile statului – susține deputatul Ioan Dîrzu

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a precizat că a avut, împreună cu alți colegi parlamentari, o întâlnire cu reprezentanții supermarketurilor în care s-a vorbit despre creșterea nejustificată a prețurilor. Potrivit acestuia, reprezentanții magazinelor au susținut că nu a existat nicio majorare de preț, acest fapt urmând să fie verificat de instituțiile abilitate ale statului.

Ioan Dirzu04”Săptămâna trecută a avut loc în Camera Deputaților, Comisia de agricultură, o discuție cu reprezentanții hipermarketurilor vis-a-vis de majorările nejustificate de prețuri din momentul în care s-a auzit de reducerea TVA-ului. Sigur, discuțiile au fost foarte aprinse, am avut și o poziție ca fost colaborator cu supermarketurile, venind din mediul privat. Ei susțineau că nu au majorat prețurile. Premierul Ponta, cu ministrul Daniel Constantin, au și pregătit organele abilitate pentru a verifica acest lucru. Verificările vor fi făcute de Consiliul concurenței (…) Noi considerăm că măsura pe care a luat-o Guvernul României este foarte bună și nu trebuie să ne batem joc de diferența de preț de care ar trebui să profite consumatorul final. TVA-ul este a statului, reducându-se nu ar trebui să ajungă în buzunarul unui beneficiar de rea-credință”, a precizat Ioan Dîrzu.

Lanțurile de magazine au fost acuzate că au crescut preţurile înainte de scăderea TVA, pentru a putea apoi să-şi ridice profitul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea