Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Circa 10.000 de turiști sunt așteptați la Serbările Zăpezii de la Arieșeni. Concert cu Smiley și concursuri sportive – programul complet

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circa 10.000 de turiști sunt așteptați vineri, sâmbătă și duminică la ”Serbările Zăpezii” de la Arieșeni, manifestările urmând să cuprindă concursuri sportive cu premii, activități distractive, concerte în aer liber și foc de artificii.

partii arieseni14Consiliul Județean Bihor, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, Primăria Nucet, Agenția de Management al Destinației Bihor și Asociația Pro Turism Vârtop organizează în perioada 19-21 februarie 2016 ediția a IV-a a evenimentului ”Serbările Zăpezii”.

”Evenimentul devenit tradiție pentru destinația turistică Vârtop se va desfășura pe Pârtia „Piatra Grăitoare”, dar și la baza pârtiei. „Serbările Zăpezii” reprezintă un eveniment care a reușit să atragă anual peste 5000 de persoane. Anul acesta vrem să dublăm numărul turiștilor prin calitatea activităților programate”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Consiliul Județean Bihor.

Surpriza evenimentului este concertul de sâmbătă seara, susținut de Cabron, Feli și Smiley. Aceștia vor urca pe scenă la ora 19:45, iar trei ore mai târziu salvamontiștii vor efectua o coborâre spectaculoasă pe schiuri cu torțe aprinse. Spectacolul de sâmbătă seara va culmina cu focuri de artificii.

Totodată, vor fi prevăzute standuri cu echipamente sportive și mașini de teren. Turiștii vor putea testa gratis diferite articole sportive sau chiar practica diferite activități pe terenurile de joacă pentru copii.

Ca și noutate la această ediție au fost invitați și au confirmat prezența producători tradiționali. În apropierea pârtiei de la Vârtop vor fi meșteșugari cu țesături și podoabe, cu oale din lut, cu picturi, respectiv cu produse alimentare tradiționale: șuncă afumată, conserve de ciuperci, murături, dulcețuri și brânzeturi.

“Anual prin includerea de noi activități, implicarea CJ Bihor în organizarea evenimentului și atragerea sectorului privat, calitatea a crescut. În acest an, implicarea Agenției de Management al Destinației Bihor a adus un plus de valoare în organizarea evenimentului, reușindu-se implicarea substanțială a sectorului privat, contribuția sponsorilor și partenerilor depășind 70% din bugetul total al evenimentului. De asemenea, un lucru foarte important este participarea proprietarilor de pensiuni din destinația Vârtop, pentru prima dată printr-o structură cu personalitate juridică, respectiv Asociația Pro Turism Vârtop – Apuseni, asociație înființată de curând din inițiativă locală, cu sprijin din partea Consiliului Județean Bihor. Această participare este foarte importantă, fiind un exemplu de bună practică, acest tip de asociere putând fi multiplicat în celelalte destinații turistice ale județului”, a declarat Horia Carţiş, directorul de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor.

Tot în apropierea pârtiei vor fi amenajate puncte de vânzare cu mâncare și lichide.

Pe parcursul celor 3 zile nu vor lipsi concursurile distractive pentru turiști organizate la baza pârtiei, concursurile spontane realizate de parteneri și sponsori, evident toate premiate.

Programul complet:

Vineri

13:00 Deschidere: Înscrieri pentru concursurile de slalom special schi & snowboard; MC și animație la scenă, activități distractive, diverse concursuri cu premii;

14:30 Antrenamente Vârtop Freestyle Snowboard & Ski – INVITATIONAL;

16:00 TheSTORE  & DRINK SHOP DJ session – DJ CHROM. shots, long drinks, vouchere de gratuități, party la baza pârtiei. Schi și surprize din partea organizatorilor.

Sâmbătă

11:00 Înscrieri pentru concursurile de slalom special schi & snowboard; MC și animație la scenă, activități distractive, diverse concursuri cu premii; DECATHLON, ȚIRIAC AUTO, DESPERADOS (HEINEKEN); Stand de testare schiuri – ATOMIC & allmountain.ro;

14:30 Concurs Vârtop Freestyle Snowboard & Ski – INVITATIONAL; powered by REDBULL;

16:00 TheSTORE  & DRINK SHOP DJ session – DJ CHROM; shots, free drinks, vouchere de gratuități, party la baza pârtiei;

18:00 Fesivitate de premiere – Vârtop Freestyle Snowboard & Ski – INVITATIONAL;

19:45 – 22:45 Concerte în aer liber: Cabron, Feli, Smiley;

22:45 Coborâre cu torțe – Spectacol de lumini și flăcări – Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo Bihor;

23:00 Focuri de artificii;

23:00 TheSTORE  & DRINK SHOP long night party – DJ CHROM.

Duminică

13:00 Înscrieri pentru concursurile de slalom special schi & snowboard; MC și animație la scenă, activități distractive, diverse concursuri cu premii;

11:30 Concurs slalom snowboard – amatori;

12:30 Concurs schi – slalom special – amatori – diferite categorii de vârstă;

13:00 Festivitate de premiere;

14:00 MC și animație la scenă, încheierea evenimentului.

Vârtop Freestyle Invitational se întoarce și în acest an cu un set-up mai compact și mai complex. Un număr de 12 snowboarderi și 3 schiori de elită din scena românească de freestyle sunt invitați să participle sâmbătă 20 februarie la acest concurs.

Se premiază: podium general la snowboard, cel mai bun schior și cel mai bun copil.

Pentru duminică sunt prevăzute concursuri de ski. Vor fi două grupe, fete și băieți împărțite în 3 categorii de vârstă. (sub 14 ani, între 14-18 ani și +18 ani).

Citește și STAREA PÂRTIILOR de schi la Arieșeni și Șureanu, în perioada 19-21 februarie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificare la etapa națională a olimpiadei de religie. Alții trei au obținut locul II și o mențiune. Citește și: FOTO Săptămâna Verde la Grădinița ,,Dumbrava minunată” din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea