Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Bareme BACALAUREAT 2015 la limba română profil uman și real: Absolvenții de liceu își pot calcula notele

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Baremele examenului de Bacalaureat 2015 la limba și literatura română, profil uman și real, au fost publicate de Ministerul Educației pe Edu.ro.

Absolvenții de liceu au susținut luni prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, subiectele fiind prezentate, imediat după ieșirea candidaților din centrele de examen, pe ziarulunirea.ro.

Subiectele și baremele de corectate la română scris  – publicate de Edu.ro

Citește și Subiecte BACALAUREAT 2015 la limba română profil UMAN

Citește și Subiecte BACALAUREAT 2015 la limba română profil REAL

La  Bacalaureat 2015, elevii au primit subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat  cursurile la uman sau pedagogic au avut la examenul de Bacalaureat 2015 subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică.

Citește și Trei elevi din Alba Iulia, Blaj și Ocna Mureș, eliminați din examen

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

În 30 iunie, candidații aparținând minorităților naționale susțin proba la limba și literatura maternă. Pe 1 iulie are loc proba obligatorie a profilului: matematică (profil real) și istorie (profil uman). Proba la alegere a profilului și specializării are loc în 3 iulie: fizică, chimie, biologie sau informatică – pentru profilul real; geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie – pentru profilul umanist.

Și la următoarele probe scrise, accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2015 încep de la ora 9:00 şi se va termina la ora 12:00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8:30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele.

Examenul de bacalaureat național – 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările ulterioare, și cu prevederile prezentului ordin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

WhatsApp anunță schimbări importante: Noile funcții disponibile din luna iunie

Bogdan Ilea

Publicat

în

WhatsApp anunță schimbări importante: Noile funcții disponibile din luna iunie Una dintre cele mai importante rețele de socializare, WhatsApp, urmează să facă niște schimbări importante în aplicație, începând din luna iunie. Noi canale în actualizări De la introducerea canalelor, WhatsApp a continuat să dezvolte noi funcții cu scopul de a se apropia și mai mult […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea