Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 17.30, Unirea Jucu – Metalurgistul Cugir, în Cupa României | Calificarea, penultimul pas până la confruntarea cu Liga 1!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În avanpremiera startului noii ediţii în Liga a 3-a, două divizionare terţe, Unirea Jucu şi Metalurgistul Cugir (foste colege de serie) se înfruntă astăzi, în turul al 4-lea al Cupei României, de la ora 17.30. ParCoroian Metalurgistul Cugir 3tida are o însemnătate sporită pentru combatante, în condiţiile în care o calificare în etapa următoare (9 septembrie) ar duce la o dispută pe teren propriu cu o formaţie din Liga a 2-a, ultima haltă înaintea intrării în cursă a echipelor de pe prima scenă.

*În amicale, Metalurgistul învinsă în două rânduri

Dacă în disputele din stagiunea trecută din Liga a 3-a, cugirenii au un bilanţ pozitiv (2-0 pe teren propriu şi 0-0), altfel stau lucrurile în recentele jocuri de verificare, din intersezon, când trupa lui Marius Opric a pierdut în două rânduri cu adversarul din cupă (0-4 şi 1-2). „Ne propunem să trecem în etapa superioară şi să aducem sub Drăgana o echipă de Liga a 2-a. Ştim din jocurile de verificare potenţialul adversarilor şi cred că va fi un joc foarte echilibrat”, a declarat Ciprian Pahone, preşedintele Metalurgistului Cugir. „Suntem o echipă în construcţie, căutăm să identificăm primul unsprezece, dar în acelaşi timp vrem calificarea. Va fi un test util înaintea debutului în Liga a 3-a, în contextul în care ştim ce ne aşteaptă la Jucu, contra unei echipe ce ne-a învins de două ori în jocurile de verificare”, a apreciat antrenorul Marius Opric. În distribuţia cugirenilor va debuta experimentatul apărător Goşa (ex-FC Caransebeş), absentând însă juniorul Afrapt (în aşteptarea „cărţii verzi” de la Perugia).

*Unirea Jucu, invincibilă în amicale şi cupă!

După două sezoane în Liga a III-a, în care s-a clasat undeva pe mijlocul clasamentului, Unirea Jucu are obiective îndrăzneţe, iar rezultatele din această vară o îndreptăţeşte să viseze la Liga a II-a. Cu un nou antrenor (Gheorghe Barbu), cu o conducere schimbată şi cu o puternică campanie de achiziţii, clujenii au o altă faţă, iar în această vară sunt invincibili în meciurile amicale, dar şi în Cupa României, acolo unde s-au calificat în faza a IV-a, graţie succeselor repurtate cu Viitorul Ulmeni (3-2 în deplasare) şi FC Zalău (3-0). “Meciul cu Cugirul va fi foarte dificil, chiar dacă noi am câştigat în această vară două partide directe. Dar avem obiective şi în Cupa României, acolo unde dorim să ne duelăm cu o formaţie din Liga 1! În campionat, vrem un loc pe podium. Noi chiar am vrea să promovăm, dar dacă nu reușim din acest campionat, nu e o mare problemă”, a spus preşedintele Daniel Chiorean (Unirea Jucu), pentru sportulsalajean.ro.

Sursa foto: Prosport


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea