Rămâi conectat

Curier Județean

Zona turistică Luncile Prigoanei va beneficia de sistem de alimentare cu apă. APM Alba a dat undă verde pentru realizarea proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zona turistică Luncile Prigoanei va beneficia de sistem de alimentare cu apă. Agenția pentru protecția mediului Alba a dat undă verde pentru realizarea proiectului în valoare de peste 8 milioane de lei.

Proiectul de alimentare cu apă presupune realizarea următoarelor obiective în comuna Șugag, sat Tău-Bistra, str. Luncile Prigoanei:

1.Captare cu dren Valea Prigoana
2.Captare cu dren Torent Valea Mare
3.Stație de pompare apă brută dren Valea Prigoana
4.Conducte de aducțiune
5.Gospodărie de apă
6.Rețea de distribuție a apei
7.Branșamente individuale

În prezent în zona turistică Luncile Prigoanei din Comuna Șugag, județul Alba nu există sistem centralizat de alimentare cu apă. Alimentarea cu apă în prezent făcându-se din surse proprii, izvoare captate, foraje.

Valoarea totală a investiției este de 8.350.743 de lei.

Perioada de implemnetare propusă a proiectului analizat este de aproximativ 2 ani de la obţinerea tuturor documentelor necesare realizării proiectului.

Prin proiectul propus sunt prevăzute 280 de branşamente de apa. Căminul de apometru aferent fiecărui imobil se va amplasa pe domeniul public la limita de proprietate. Numărul total de branşamente poate sa difere (sa fie suplimentat) în funcţie de cerinţele beneficiarului si situaţiei reale din teren, a parcelelor de teren care se vor fi branşate.

Etapele principale aferente proiectului propus în zona turistică Luncile Prigoanei, Comuna Sugag, jud. Alba sunt: pregătirea terenului şi transportul materialor necesare, montarea conductelor de distribiţie şi aducţiune, realizarea branşamentelor, realizarea staţiei de clorinare, realizarea probelor tehnologice, nivelarea terenului, unde este cazul.

Principalele etape ale fluxului tehnologic de utilizare a sistemului de alimentare cu apă sunt: captarea apei, tratarea şi stocarea respectiv distribuţia către consumatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea