Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Zona turistică Luncile Prigoanei va beneficia de sistem de alimentare cu apă. APM Alba a dat undă verde pentru realizarea proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zona turistică Luncile Prigoanei va beneficia de sistem de alimentare cu apă. Agenția pentru protecția mediului Alba a dat undă verde pentru realizarea proiectului în valoare de peste 8 milioane de lei.

Proiectul de alimentare cu apă presupune realizarea următoarelor obiective în comuna Șugag, sat Tău-Bistra, str. Luncile Prigoanei:

1.Captare cu dren Valea Prigoana
2.Captare cu dren Torent Valea Mare
3.Stație de pompare apă brută dren Valea Prigoana
4.Conducte de aducțiune
5.Gospodărie de apă
6.Rețea de distribuție a apei
7.Branșamente individuale

În prezent în zona turistică Luncile Prigoanei din Comuna Șugag, județul Alba nu există sistem centralizat de alimentare cu apă. Alimentarea cu apă în prezent făcându-se din surse proprii, izvoare captate, foraje.

Valoarea totală a investiției este de 8.350.743 de lei.

Perioada de implemnetare propusă a proiectului analizat este de aproximativ 2 ani de la obţinerea tuturor documentelor necesare realizării proiectului.

Prin proiectul propus sunt prevăzute 280 de branşamente de apa. Căminul de apometru aferent fiecărui imobil se va amplasa pe domeniul public la limita de proprietate. Numărul total de branşamente poate sa difere (sa fie suplimentat) în funcţie de cerinţele beneficiarului si situaţiei reale din teren, a parcelelor de teren care se vor fi branşate.

Etapele principale aferente proiectului propus în zona turistică Luncile Prigoanei, Comuna Sugag, jud. Alba sunt: pregătirea terenului şi transportul materialor necesare, montarea conductelor de distribiţie şi aducţiune, realizarea branşamentelor, realizarea staţiei de clorinare, realizarea probelor tehnologice, nivelarea terenului, unde este cazul.

Principalele etape ale fluxului tehnologic de utilizare a sistemului de alimentare cu apă sunt: captarea apei, tratarea şi stocarea respectiv distribuţia către consumatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea