Rămâi conectat

Actualitate

Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii cheamă tinerii la acţiune

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

 Pentru a marca anul acesta Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii pe 8 mai, Crucea Roşie Română celebrează contribuţia tinerilor şi încurajează acţiunile şi iniţiativele lor sub tema globală “Tineretul în mişcare”.

În spirit de solidaritate cu Mişcarea Internaţională a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, Crucea Roşie Romana Filială Alba va demară pe data de 8 mai acţiunea de măsurare a tensiunii arteriale, în intervalul orar 8.00-12.00 în Piaţa agro-alimentară din Centrul Municipiului Alba Iulia.

Aşa cum obişnuim în fiecare an pe timp de vară, Filiala noastră, cu sprijinul voluntarilor măsoară tensiunea arterială în pieţele agro-alimentare din Alba Iulia, Sebeş şi Aiud în zilele de marţi, respectiv joi. În vederea marcării Zilei Mondiale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii acţiunea va fi completată de distribuirea de pliante informative cu privire la modul de acţionare în cazul situaţiilor de dezastre. Evenimentul face parte din efortul global al Mişcării de a acţiona şi a face o diferenţă în domeniul ajutorării comunităţilor pentru a se pregăti mai bine pentru dezastre şi situaţii de urgenţă.
“Tinerii au un rol vital în a ajuta Crucea Roşie şi Semiluna Roşie să ajungă la cele mai vulnerabile persoane.  Ei joacă de asemenea un rol important în consolidarea sănătăţii comunităţilor”, a explicat Ashanta Osborne, preşedintele Comisiei de Tineret a Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie (FISCR).

Jumătate din cei 13 milioane de voluntari de pretutindeni ai Crucii Roşii şi Semilunii Roşii sunt tineri.  Crucea Roşie Română contribuie cu 5500 din această cifră totală, iar Crucea Roşie şi Semiluna Roşie recunoaşte valoarea imensă pe care aceştia o aduc în comunităţile lor, ca lideri ai schimbării pozitive, în fiecare zi. În Crucea Roşie Română încurajăm tinerii să îndeplinească roluri de lideri pentru a ajuta mai mult şi mai bine populaţia vulnerabilă. În România, tinerii voluntari au educat din 2009 până în prezent, peste 10.000 de elevi în privinţa noţiunilor de respect, solidaritate şi umanitate, inspirându-i să fie un model pentru semenii lor.

Pentru a vedea “Tineretul în mişcare” în Crucea Roşie Română şi în alte Societăţi Naţionale din lume, vizitaţi expoziţia foto online disponibilă pe site-ul www.ifrc.org sau www.crucearosie.ro .  Expoziţia va include imagini şi scurte povestiri despre tineretul Crucii Roşii şi Semilunii Roşii.

DIRECTOR,
Adrian Ionel Duşa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea