Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

,,Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului” va fi marcată în 2 aprilie la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 2 Aprilie 2017, va avea loc la Cugir a treia ediţie a manifestărilor care vor marca  ,,Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului”. Asociaţia ,, Raul Cosmin pentru copii şi tineri cu dizabilităţi” va marca această zi împreună cu partenerii săi din acest an: Casa de Cultură, Colegiul Tehnic ,,I.D. Lăzărescu”, Colegiul Naţional ,,David Prodan” , Serviciul de Asistenţă Socială şi sponsorul evenimentului ,,Casa Cugireană”.

Programul manifestărilor va debuta  la  ora 16:00 prin Simpozionul având ca temă: ” Metode de comunicare, intervenţii terapeutice şi integrare în învăţământul de masă” care va avea loc la Colegiul Tehnic ,,I.D.Lăzărescu”. De la ora 17:30 se va desfăşura „Marşul Autismului” pe traseul  Colegiul Tehnic ,,I.D.Lăzărescu”, Colegiul Naţional „David Prodan”, str.Doinei, b-dul. Alexandru Sahia, str.Tineretului, str.Stadion, Casa de Cultură. Începând cu  ora 19:00, la Casa Orăşenească de Cultură va avea loc un  „Spectacol de lumină şi culoare” cu  lansare de baloane albastre şi jocuri de socializare între copii tipici şi copii cu autism.

,, În România sunt aproximativ 30.000 de persoane care suferă  de tulburări din spectrul autist. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, statut social, religie sau nivel de educaţie. Autismul se poate vindeca aplicând o intervenţie timpurie intensivă, înainte de vârsta de 4 ani, intervenţie ce poate ajunge  la cca. 40 ore pe săptămână,  8 ore pe zi, astfel încât 47% dintre copii ar putea avea o viaţă  indepedentă.

Din păcate, această intervenţie este foarte costisitoare  şi de durată, costurile depăşind de cele mai multe ori veniturile unei familii. Fără terapie, simptomele autismului şi comportamentele copiilor  afectaţi  de tulburări din spectrul autist se agravează în timp,”a declarat preşedintele fondator al Asociaţiei ,, Raul Cosmin pentru copii şi tineri cu dizabilităţi”, doamna Catrinescu Rodica.

Ungurianu Tatiana

 

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea