Rămâi conectat

Societate

Ziua internaţională a romilor, sărbătorită în Penitenciarul Aiud

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Penitenciarul Aiud și Fundaţia Umanitara Rescue Cluj-Napoca, au organizat luni activitatea „8 aprilie – Ziua internaţională a romilor”, în care un grup de persoane private de libertate de etnie romă, aflate în custodia Penitenciarului Aiud au susţinut un moment artistic.

În cadrul evenimentului, frații Tofela împreună cu voluntari ai fundaţiei din Cluj Napoca au interpretat cântece religioase specifice. La finalul activităţii reprezentanţii fundaţiei au oferit celor 50 de persoane private de libertate de etnie roma participante cadouri constând in produse de igiena si produse alimentare.

Reprezentantul Penitenciarului Aiud precizează că prin astfel de activităţi se urmăreşte valorizarea obiceiurilor şi tradiţiilor acestei etnii în încercarea de a elimina stereotipurile etnice şi a dezvolta relaţii interumane nediscriminatorii.

Organizarea unor activităţi prin care se sărbătoresc persoanele de altă etnie care execută pedepse privative de libertate în unităţile penitenciare constituie un bun prilej de cunoaştere şi înţelegere a modului de viaţă a acestora în încercarea de a depăşi sau limita diferenţele de natură socială şi culturală”, spune Nicoleta Mătărângă, purtător de cuvânt al penitenciarului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea