Rămâi conectat

Curier Județean

Ziua Eroilor sărbătorită la Cugir şi Vinerea

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câteva sute de locuitori s-au adunat astăzi, 24 mai 2012, în faţa monumentelor eroilor din faţa Bisericii ”Sf Nicolae ”din Cugir şi centrul localităţii Vinerea, pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de cei ce şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă. 

În prezenţa a 13 veterani de război din cei  23 aflaţi în viaţă, a familiilor acestora, a cetăţenilor din localitate, a oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor unor formaţiuni politice aflate în campanie electorală, preoţii au celebrat slujbe şi parastase de pomenire închinate celor care s-au jertfit pe câmpul de bătălie, în cele două războaie mondiale. Cu acest prilej, elevii şcolilor generale din Cugir şi Vinerea au recitat poezii şi au interpretat cântece patriotice iar reprezentaţii primăriei,Consiliului local şi ai formaţiunilor politice au depus coroane de flori la cele două monumente.
Câţiva dintre veteranii aflaţi la manifestare au vorbit celor prezenţi despre eroismul de care au dat dovadă în calitatea lor de ostaşi combatanţi chemaţi să apere fruntariile ţării.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Cugir, Consiliul Local, împreună cu reprezentanţii cultelor religioase din Cugir şi Vinerea. Au fost prezenţi primarul Adrian Teban, viceprimarul Rodica Florea, consilierii locali Aurel Voicu, Emil Muntean, Mircea Trifan şi Bogdan Dumitru.

C. P.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea