Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Zilele Oraşului: Concerte de vis şi sute de lampioane lansate pe cer au creat o atmosferă feerică în Cetatea Alba Iuliei

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu toate că vremea a fost puţin cam rece, la seria de concerte din seara celei de-a a doua zi a sărbătorii „Zilele Oraşului” Alba Iulia ce au avut loc pe scena din Piaţa Cetăţii, au luat parte peste 7000 de albaiulieni, dar şi numeroşi tineri veniţi din localităţile apropiate precum şi din alte oraşe. Seara concertelor a început la ora 19.30 cu Dj Mapax după care rând pe rând au intrat în scenă Play&Win, Edward Maya şi YVES LaROCK.

De început, publicul s-a încălzit cu melodiile formaţiei Play&Win, o trupă alcătuită din Sebastian Barac, Radu Bolfea  şi Marcel Botezan, originari din Alba Iulia şi unii dintre cei mai de succes producători din ţară.
La finalul concertului, care a ţinut tot timpul publicul în priză, aceştia au fost aplaudaţi la scenă deschisă. La rândul lor, aceştia au declarat că „Alba Iulia este pentru noi cel mai frumos oraş din România”. De asemenea,ei şi-au amintit cu nostalgie şi le-au povestit celor prezenţi cum cântau la chitară pe scările din Parcul „Ciorilor”, cum i se spunea pe vremuri la Parcul Custozza, actualmente Piaţa Cetăţii. După frumosul concert susţinut de aceştia a urmat concertul lui Edward Maya, cântăreţ, producător şi compozitor român, destul de bine cunoscut chiar şi pe plan internaţional. Aflat pentru prima dată la Alba Iulia, acesta şi-a făcut apariţia pe scenă cântând la acordeon după care a interpretat alături de Denisa, o tânără albaiuliancă talentată, câteva melodii printre care şi „Stereo Love”, piesa ce l-a consacrat în lumea muzicii. A urmat un mixaj de piese din repertoriul internaţional. Nu puţini au fost cei care au rămas oarecum dezamăgiţi de prestaţia lui Edward Maya, de la care se aşteptau la mai mult, cunoscut fiind atât de bine şi pe plan internaţional.
În jurul orei 22.30, seara a devenit şi mai animată în Piaţa Cetăţii. Asta deoarece organizatorii au împărţit sute de lampioane ce au fost lansate de către participanţi, creând o „mare de foc” pe cerul de deasupra Cetăţii Alba Iulia Carolina şi întregind astfel atmosfera de mare sărbătoare a Zilelor Oraşului.
Seria concertelor de pe scena din Piaţa Cetăţii de aseară, a fost încheiată de celebrul Yves Larock, DJ şi producător elveţian. Acesta a întreţinut atmosfera mai bine de 2 ore mixând alături de colaboratoare lui Trisha, cu o voce superbă, între altele şi piesele “Milky Way” sau Until Tomorrow. Prin prestaţia de excepţie, aceştia au reuşit să-i entuziasmeze de-a dreptul pe cei prezenţi, fiind aplaudaţi minute în şir. La final, şi-au făcut zeci de poze cu fanii lor şi chiar s-au întreţinut cu aceştia.

 Evenimentul a fost prezentat de binecunoscutul MC Kotto.

Manifestările celei de-a doua zi s-au încheiat cu un party alături de MR. Levy Feat. DJ Tricks în Habitat, pe traseul sudic, cu Pop Music Party alături de Kiss The Boys and Make Them Die în spaţiile R.Y.M.A de pe traseul nordic şi cu un official after party în Stage Club.

Iată care este şi programul ultimei zile din cadrul manifestării „Zilele Oraşului” Alba Iulia:
DUMINICĂ, 27 MAI 2012

10:00  URBIS GRATES  Decernare diplome de excelenţă / Sala Unirii

12:00  ZULENKA   Spectacol în avanpremieră – Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia / Piaţa Cetăţii

13:00  ALBA IULIA, CEALALTĂ CAPITALĂ  Povestea oraşului spusă de personajele istorice ale Muzeului Naţional al Unirii / Piaţa Cetăţii

13:45  CONCERT DE FANFARĂ  Fanfara Judeţului Alba / Piaţa Cetăţii

16:00  TOATĂ LUMEA ARE-UN DOR  Concert de muzică populară / Scena din faţa Muzeului Naţional al Unirii

17:00   STATUILE  Spectacol Teatrul „Masca” Bucureşti / Platou Obelisc

19:00  PIERROT LUNATECUL  Spectacol Teatrul „Masca” Bucureşti / Platou Obelisc

20:00  FILMUL DE OSCAR  Proiecţie de film /  Spaţiile R.Y.M.A. – Traseul nordic

20:30    HORIA BRENCIU & HB ORCHESTRA  Concert / Scena Piaţa Cetăţii

22:00  VOLTAJ  Concert / Scena Piaţa Cetăţii

23:15  ESCAPE Show cu foc şi artificii Crispus & Pyroevents/ Piaţa Cetăţii

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea