Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zilele Oraşului: Concerte de vis şi sute de lampioane lansate pe cer au creat o atmosferă feerică în Cetatea Alba Iuliei

Publicat

în

Cu toate că vremea a fost puţin cam rece, la seria de concerte din seara celei de-a a doua zi a sărbătorii „Zilele Oraşului” Alba Iulia ce au avut loc pe scena din Piaţa Cetăţii, au luat parte peste 7000 de albaiulieni, dar şi numeroşi tineri veniţi din localităţile apropiate precum şi din alte oraşe. Seara concertelor a început la ora 19.30 cu Dj Mapax după care rând pe rând au intrat în scenă Play&Win, Edward Maya şi YVES LaROCK.

De început, publicul s-a încălzit cu melodiile formaţiei Play&Win, o trupă alcătuită din Sebastian Barac, Radu Bolfea  şi Marcel Botezan, originari din Alba Iulia şi unii dintre cei mai de succes producători din ţară.
La finalul concertului, care a ţinut tot timpul publicul în priză, aceştia au fost aplaudaţi la scenă deschisă. La rândul lor, aceştia au declarat că „Alba Iulia este pentru noi cel mai frumos oraş din România”. De asemenea,ei şi-au amintit cu nostalgie şi le-au povestit celor prezenţi cum cântau la chitară pe scările din Parcul „Ciorilor”, cum i se spunea pe vremuri la Parcul Custozza, actualmente Piaţa Cetăţii. După frumosul concert susţinut de aceştia a urmat concertul lui Edward Maya, cântăreţ, producător şi compozitor român, destul de bine cunoscut chiar şi pe plan internaţional. Aflat pentru prima dată la Alba Iulia, acesta şi-a făcut apariţia pe scenă cântând la acordeon după care a interpretat alături de Denisa, o tânără albaiuliancă talentată, câteva melodii printre care şi „Stereo Love”, piesa ce l-a consacrat în lumea muzicii. A urmat un mixaj de piese din repertoriul internaţional. Nu puţini au fost cei care au rămas oarecum dezamăgiţi de prestaţia lui Edward Maya, de la care se aşteptau la mai mult, cunoscut fiind atât de bine şi pe plan internaţional.
În jurul orei 22.30, seara a devenit şi mai animată în Piaţa Cetăţii. Asta deoarece organizatorii au împărţit sute de lampioane ce au fost lansate de către participanţi, creând o „mare de foc” pe cerul de deasupra Cetăţii Alba Iulia Carolina şi întregind astfel atmosfera de mare sărbătoare a Zilelor Oraşului.
Seria concertelor de pe scena din Piaţa Cetăţii de aseară, a fost încheiată de celebrul Yves Larock, DJ şi producător elveţian. Acesta a întreţinut atmosfera mai bine de 2 ore mixând alături de colaboratoare lui Trisha, cu o voce superbă, între altele şi piesele “Milky Way” sau Until Tomorrow. Prin prestaţia de excepţie, aceştia au reuşit să-i entuziasmeze de-a dreptul pe cei prezenţi, fiind aplaudaţi minute în şir. La final, şi-au făcut zeci de poze cu fanii lor şi chiar s-au întreţinut cu aceştia.

 Evenimentul a fost prezentat de binecunoscutul MC Kotto.

Elit - Gustul Desăvârșit

Manifestările celei de-a doua zi s-au încheiat cu un party alături de MR. Levy Feat. DJ Tricks în Habitat, pe traseul sudic, cu Pop Music Party alături de Kiss The Boys and Make Them Die în spaţiile R.Y.M.A de pe traseul nordic şi cu un official after party în Stage Club.

Iată care este şi programul ultimei zile din cadrul manifestării „Zilele Oraşului” Alba Iulia:
DUMINICĂ, 27 MAI 2012

10:00  URBIS GRATES  Decernare diplome de excelenţă / Sala Unirii

12:00  ZULENKA   Spectacol în avanpremieră – Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia / Piaţa Cetăţii

13:00  ALBA IULIA, CEALALTĂ CAPITALĂ  Povestea oraşului spusă de personajele istorice ale Muzeului Naţional al Unirii / Piaţa Cetăţii

13:45  CONCERT DE FANFARĂ  Fanfara Judeţului Alba / Piaţa Cetăţii

16:00  TOATĂ LUMEA ARE-UN DOR  Concert de muzică populară / Scena din faţa Muzeului Naţional al Unirii

17:00   STATUILE  Spectacol Teatrul „Masca” Bucureşti / Platou Obelisc

19:00  PIERROT LUNATECUL  Spectacol Teatrul „Masca” Bucureşti / Platou Obelisc

20:00  FILMUL DE OSCAR  Proiecţie de film /  Spaţiile R.Y.M.A. – Traseul nordic

20:30    HORIA BRENCIU & HB ORCHESTRA  Concert / Scena Piaţa Cetăţii

22:00  VOLTAJ  Concert / Scena Piaţa Cetăţii

23:15  ESCAPE Show cu foc şi artificii Crispus & Pyroevents/ Piaţa Cetăţii

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare