Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zile libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2023: Când pică minivacanța anul acesta

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zile libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2023: Când pică minivacanța anul acesta

Finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie este un prilej de bucurie pentru români. În România sunt sărbătorite două zile care sunt marcate cu zile libere legale.

Pe 30 noiembrie sărbătorim Sfântul Andrei, o sărbătoare legală în care angajații au o zi liberă. Imediat după, pe 1 decembrie, se sărbătorește Ziua Națională a României, tot o sărbătoare legală și zi liberă.

Pentru că în 2023, cele două sărbători pică într-o joi și vineri, românii au parte de o minivacanță sau un weekend prelungit care va dura 4 zile la finalul toamnei și începutul iernii.

Zile libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2023
Angajații români se pregătesc să se bucure de o nouă minivacanță în acest an, care va aduce nu mai puțin de 4 zile libere, începând de joi, 30 noiembrie, și până pe 4 decembrie, luni. Această minivacanță vine cum nu se mai putea mai bine, având în vedere că cele două zile libere legale consecutive sunt joi și vineri și se leagă de weekend.

Ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, este sărbătoare legală și zi nelucrătoare, conform Codului Muncii. La fel, și 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Așadar, românii vor putea să se bucure de această minivacanță fie mergând într-un concediu în România, fie într-un citybreak în Europa.

Sărbători legale în 2023 și 2024
Sfârșitul anului 2023 se apropie rapid, de aceea tot mai mulți oameni încep să își planifice deja vacanțele pentru anul următor.

Până la finalul anului mai sunt 4 zile libere: 30 noiembrie – Sfântul Andrei, 1 Decembrie – Ziua Națională, 25 decembrie – Crăciunul și 26 decembrie, a doua zi de Crăciun.

Crăciunul 2023 vine și el cu o minivacanță pentru angajați. Ei vor fi liberi de pe 23 decembrie (sâmbătă) până pe 26, marți, a doua zi de Crăciun, și vor merge la muncă abia miercuri, pe 27 decembrie, miercuri.

Este o ocazie perfectă pentru o vacanță la munte, de sărbători, sau de un concediu prin țară. Altfel, aceste patru zile libere sunt binevenite pentru oricine, fie că alege să petreacă timpul alături de familie, fie că dorește să se odihnească pe final de an.

Cât despre anul 2024, în total, românii vor avea parte de 17 zile libere, perfecte pentru concedii și relaxare.

Totuși, există și vești proaste. Din păcate, 7 dintre aceste zile libere vor cădea în weekenduri, însă celelalte 10 vor putea fi valorificate în avantajul angajaților.

Asta înseamnă că, în comparație cu anul precedent, vor fi două zile libere în plus.

1 ianuarie, luni – Anul Nou
2 ianuarie , marți – Anul Nou
6 ianuarie sâmbătă – Boboteaza
7 ianuarie, duminică – Sfântul Ioan Botezătorul
24 ianuarie , miercuri – Ziua Unirii Principatelor Române
1 mai, miercuri – Ziua Muncii
3 mai – Vinerea Mare a Paștelui
5 mai, duminică – prima zi de Paște ortodox 2024
6 mai, luni – a doua zi de Paște ortodox 2024
1 iunie, sâmbătă – Ziua Copilului
23 iunie, duminică – Rusalii
24 iunie, luni – a doua zi de Rusalii
15 august, joi – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie, sâmbătă – Sfântul Andrei
1 decembrie, duminică – Ziua Națională a României
25 decembrie, miercuri – prima zi de Crăciun
26 decembrie, joi – a doua zi de Crăciun

Sunt câteva zile în care zilele libere vor cădea în weekend și, prin urmare, nu pot fi folosite pentru minivacanțe prelungite, precum Boboteaza (6 și 7 ianuarie), Ziua Copilului (1 iunie) și Sfântul Andrei (30 noiembrie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea