Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ziaristul albaiulian Ioan Hănțulescu merge la pușcărie!

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Ziaristul Ioan Hănțulescu, de la ediția tipărită a ziarului ”Unirea”, va scrie timp de o săptămână din Penitenciarul Aiud

ioan hantulescuIoan Hănțulescu este invitat de Fundația Inter Art Aiud să participe la cea de-a II-a ediție a Simpozionului „LITER-ART”, o manifestare de creaţie literară şi ilustraţie de carte, care se bazează pe interacțiunea între grupe de creatori literari: persoanele private de libertate, persoane din societatea civilă si persoane din cadrul Serviciului de  Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a Penitenciarului Aiud.

Proiectul a reprezentat o premieră naţională în 2012 în ce priveşte organizarea unui eveniment complex de creaţie literară care se va desfăşura şi în acest an pe o perioadă de mai multe zile, cu un program bine stabilit.

Timp de o săptămână persoanele selectate vor crea în spaţii special amenajate din interiorul Penitenciarului Aiud pe domenii propri de creaţie literară: poezie, proză, eseuri, schiţe etc.

Pe lângă programul creativ, zilnic vor fi programate întâniri cu invitaţi speciali, vor avea loc dezbateri, mese rotunde, recitaluri de muzică, recitare de versuri, happeninguri artistice. Mai multe întâlniri vor fi destinate graficienilor participanti în proiect sau invitaţi special, care vor executa diferite tehnici de grafică – ilustraţie de carte. Fundatia Inter-Art va asigura materialele necesare creatiei artistice.

Ca rezultat direct al primei ediţii s-a publicat un volum cu selecţii din creaţiile literare produse în timpul simpozionului. Şi în acest an un juriu mixt ales de organizatori va evalua creaţiile şi va propune cele mai reuşite spre publicare. Lucrările de grafică create în timpul simpozionului vor asigura ilustraţia de carte a volumului.

Evenimentul marchează încă un pas foarte important în cadrul programului de parteneriat între  Penitenciarul Aiud și Fundaţia Inter-Art privind organizarea de proiecte cultural-artistice cu scopul de a susţine persoane private de libertate cu abilităţi în domenii creative, respectiv interacţiunea acestor persoane cu societatea civilă. Simpozionul “Liter-Art” a reprezentat o premieră importantă după ce in anul 2008 tot acest parteneriat a realizat o altă premieră de prestigiu- Tabăra Internţională de Artă Plastică “Prison Art”, proiect în care 10 artişti din 7 ţări au creat timp de 2 săptămâni in interiorul Penitenciarului Aiud alături de 7 persoane private de libertate”, precizează Ștefan Balog, președintele fundației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai importanți domnitori ai țării noastre și este cunoscut drept cel mai mare apărător al creștinătății din țara noastră, acesta domnind în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea