Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Zi grea la Judecătoria Alba Iulia, magistrații au de judecat peste 70 de dosare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Chiar dacă în această perioadă este vacanță judecatorească iar majoritatea dosarelor aflate pe rol au fost amânate pentru toamnă, activitatea instanțelor nu s-a suspendat în totalitate, asigurându-se permanența pentru arestările preventive, contopire de pedepse, întreruperea executării sau alte cazuri care nu suporta amânare.

Astfel, sunt zile în care este posibil ca instanțele să fie mai aglomerate decât în restul anului, un astfel de exemplu fiind Judecătoria Alba Iulia unde sunt programate astăzi nu mai puțin de 74 de procese (33 la Completul penal și alte 41 la cel civil).

Între dosarele penale aflate pe rol se află și cel în care este trimis în judecată Emil Stanciu, şefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculăre a Vehiculelor Alba. Acesta este acuzat că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi s-a folosit de calitatea sa de şef la Înmatriculări pentru a efectua acte de comerţ în numele firmelor familiei sale.

Un alt dosar ”interesant” este al antrenorului echipei de fotbal „Viitorul Sîntimbru”, Alexandru Rojneai. Acesta a fost trimis în judecată de către două mari firme din domeniul IT, Microsoft Corporation şi Autodesk Incorporated, fiind învinuit de comiterea de infracţiuni la legea privind drepturile de autor şi drepturile conexe. Rojneai, care este și angajat al E-ON Gaz, este acuzat că a întocmit, fără autorizație și fără licențe pentru programele folosite, proiecte de racordare la rețeaua de distribuție a gazului metan. Cercetarea sa penală pornit de la o sesizare, în anul 2009, în urma căreia poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul său din Alba Iulia, de unde au fost ridicate mai multe calculatoare şi o serie de documentaţii tehnice.

De asemenea, nume ”cu rezonanță” apar într-un alt dosar având ca obiect ”încăierarea”. Aici îi găsim ca inculpați pe Șibişean Mircea Claudiu, Sibișean Cosmin Stelian, Onea Viorel, Dărămuş Andrei Vasile, Cibu Iulian și Bârluţ Gheorghe Ovidiu, clienți vechi ai IPJ Alba, implicați de-a lungul anilor în nenumărate scandaluri. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia în data de 7 iulie 2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș Locuitorii din Abrud au rămas fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii. Furnizarea a fost sistată pe două străzi din oraș. Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea