Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zeci de oameni au sărit în ajutorul băiețelului Patrick din Alba Iulia, iar acum poate fi operat. Gicu Grozav i-a donat toți banii de care a mai avut nevoie

Alexandra Mates

Publicat

în

patrick03Cazul lui Patrick, băiețelul de 8 ani din Alba Iulia care ar putea rămâne paralizat dacă nu se operează pe coloană, a stârnit solidaritate și mobilizare în rândul a zeci de oameni. Luni, la doar 6 zile de la apelul umanitar făcut de cotidianul ziarulunirea.ro, am primit vestea cea bună: mama băiețelului a strâns suma necesară, 24.000 de lei, iar Patrick va putea fi operat. Printre persoanele care i-au întins o mână de ajutor se numără și fotbalistul albaiulian Gicu Grozav. Acesta a încheiat campania donându-i toți banii de care a mai avut nevoie.

Nu am cuvinte să le mulțumesc celor care ne-au ajutat. Am rămas impresionată de generozitatea și solidaritatea umană de care au dat dovadă. Mă înclin în fața tuturor și le doresc multă sănătate, iar binele pe care l-au făcut să li se întoarcă înzecit. Datorită lor, copilul meu va putea fi operat”, a declarat mama lui Patrick, Maria Mirabela Giurca, căreia nu i-a venit să creadă că a strâns suma necesară într-un timp atât de scurt.

Donațiile pentru Patrick au început încă din prima zi de când a fost făcut public cazul. Oameni cu suflet nobil au depus în conturile bancare deschise pe numele băiețelului, fiecare cât a putut, în speranța că prin contribuția lor îi oferă acestuia o șansă la o viață normală. Potrivit extraselor de cont, au fost depuse sume începând de la 20 de lei până la 10.000 de lei –  cea mai mare donație. De asemenea, au fost și binefăcători care au bătut la ușa casei și i-au înmânat personal mamei plicuri cu bani.

Luni, campania umanitară a fost încheiată, odată cu donația făcută de fotbalistul albaiulian Gicu Grozav. Deși se află în cantonament în Malta, Gicu s-a arătat dispus să îl ajute pe băiețel cu diferența de bani de care mai avea nevoie și l-a trimis în vizită la Patpatrick02rick pe fratele său Ionuț, pentru a-i duce suma necesară, 4000 de lei. Încântat de vizită, Patrick i-a mulțumit acestuia prin zâmbetul lui de copil.

Reamintim că, Patrick a fost diagnosticat recent cu Scoleoza Congenitala Dorso-Lombara și Hemivertebră T11 dreapta, iar potrivit mamei, el poate rămâne paralizat  dacă nu se operează pe coloană. În ultima vreme, acesta acuză dureri de spate și picioare.

Părinții au remarcat și fapul că băiatul lor nu s-a dezvoltat normal, fiind mai scund decât cei de vârsta sa.

Grație donațiilor făcute, Patrick va merge miercuri la București, pentru un tomograf și un RMN, după care se va pregăti pentru intervenția chirurgicală ce va fi făcută de dr. Alexandru Thiery, la spitalul Monza din București.

Primul pas în demersul pentru sănătatea lui Patrick a fost făcut, iar de aici totul stă în mâna medicilor și puterea lui Dumnezeu. Oficial, campania de donații s-a încheiat, iar pentru că suma adunată este suficientă pentru a acoperi operația, de mâine conturile băiețelului vor fi închise.

[nggallery id=1549]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea