Rămâi conectat

Ştirea zilei

Weekend negru pe șoselele din România: Trei accidente mortale din cauza vitezei, neatenției sau ignoranței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această sâmbătă, au avut loc patru accidente cumplite pe șoselele din România, patru persoane și-au pierdut viața în evenimente rutiere diferite. Un bărbat a decedat în urma unui accident produs sâmbătă dimineața în Bistrița-Năsăud, în Caraș-Severin, o femeie a murit după impactul dintre o mașină și un microbuz, în Argeș un bărbat a decedat, iar în Prahova, alt bărbat și-a pierdut viața după ce mașina în care se afla a fost lovită de un tren. În toate cele patru accidente au fost rănite mai multe persoane, fiind implicați mai mulți copii. Oboseala, viteza, neatenția sau ignoranța au dus la producerea acestor evenimente rutiere.

Bistriţa-Năsăud: Accident cu un mort şi patru răniţi, dintre care trei sunt copii, pe DN 17

Un bărbat de 45 de ani, din Baia Mare, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident produs sâmbătă dimineaţa în localitatea Uriu din judeţul Bistriţa-Năsăud, iar alte patru persoane, printre care se numără şi trei fete minore, au fost rănite, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean, scrie Agerpres.

Accidentul s-a produs în jurul orei 3,30 dimineaţa, iar în maşină se mai aflau o femeie de 45 de ani şi trei fete – de 3, 14 şi 17 ani.

Din primele verificări ale poliţiştilor, a rezultat că maramureşeanul, care conducea un autoturism pe direcţia Bistriţa – Cluj, ar fi pierdut controlul asupra volanului, cel mai probabil din cauza oboselii, ar fi acroşat un parapet metalic de pe marginea drumului, după care maşina a fost proiectată pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un camion care tracta o semiremorcă, condus de un tânăr de 27 de ani din judeţul Cluj.

În urma impactului, şoferul din Baia Mare a decedat, iar femeia şi cei trei copii au fost răniţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a informat că fetele de 14 şi 17 ani au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Pe drumul spre spital, starea adolescentei de 17 ani s-a agravat, astfel că echipajul medical de la Ambulanţă a fost nevoit să o intubeze.

Femeia şi fetiţa de 3 ani au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Dej (judeţul Cluj).

Şoferul de 27 de ani din Cluj, al cărui camion a ieşit în afara părţii carosabile, nu a fost rănit. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Pe parcursul intervenţiei la locul accidentului, circulaţia pe DN 17 a fost blocată timp de aproape o oră, iar pentru alte 60 de minute s-a circulat alternativ, pe o bandă.

Accident între un microbuz și o mașină, pe DN 6, în Caraș-Severin. O femeie a murit

O femeie a murit, sâmbătă seara, în urma impactului dintre o mașină și un microbuz cu cinci pasageri la bord, pe DN 6, în localitatea Sadova, județul Caraș-Severin, informează Mediafax.

Potrivit ISU Caraș-Severin, accidentul s-a produs din cauza coliziunii dintre un microbuz cu cinci pasageri la bord, înmatriculat in Olanda, și o mașină, pe DN 6, în zona localității Sadova.

„Un ocupant al microbuzului (cetățean de naționalitate bulgară) a fost rănit, iar o persoană din autoturismul implicat în accident a fost găsită încarcerată și fără puls”, au transmis reprezentanții ISU Caraș-Severin.

Paramedicii au început manevrele de resuscitare a victimei, însă, din păcate, femeia nu a răspuns, fiind declarat decesul.

Un bărbat de 30 de ani, din mcrobuz, a suferit un traumatism facial și a primit îngrijiri medicale la fața locului, însă a refuzat transportul la spital.

Polițiștii rutieri urmează să stabilească din ce cauză a avut loc accidentul.

Argeş: Un mort şi trei răniţi în urma unui accident provocat de o tânără fără permis

Un bărbat a murit şi alte trei persoane au fost rănite, sâmbătă, într-un accident rutier produs în localitatea argeşeană Răteşti din vina unei tinere de 19 ani, care nu deţinea permis de conducere, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean au intervenit la un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme.

„Din accident au rezultat patru victime, dintre care un bărbat a decedat, o femeie a fost preluată de Serviciul de Ambulanţă Judeţean, un copil de doi ani cu escoriaţii frontale, împreună cu mama acestuia, au fost transportaţi la spital de către un echipaj SMURD de prim ajutor calificat”, precizează ISU Argeş.

Din cercetările preliminare efectuate de poliţiştii Formaţiunii Rutiere Topoloveni s-a stabilit că o tânără de 19 ani din Răteşti, care conducea un autoturism pe DJ 702G fără a deţine permis, nu a acordat prioritate de trecere unei alte maşini, conduse regulamentar pe DJ 702J de un bărbat de 62 de ani din Găeşti.

„Ca urmare a coliziunii, al doilea autoturism a fost proiectat în gardul unui imobil, rezultând decesul conducătorului auto, bărbatul de 62 de ani din Găeşti, rănirea gravă a pasagerei dreapta faţă din acelaşi autoturism, o femeie de 58 de ani”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Conform sursei citate, tânăra fără permis şi o fetiţă de doi ani, care se afla pe bancheta din spate a autoturismului condus de ea, au fost rănite uşor.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere fără drept, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, verificările continuînd pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Prahova: O persoană a murit, iar o alta este grav rănită, după ce o maşină a fost lovită de tren

O persoană a decedat, iar o alta se află în stare gravă, după ce o maşină a fost lovită, sâmbătă seară, de un tren la Ploieşti, informează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, evenimentul rutier s-a petrecut pe Strada Gârlei din municipiul Ploieşti, ambele victime rămânând prinse între fiarele maşinii în urma impactului.

Echipajele le-au scos pe cele două victime, una fiind declarată decedată, cea de-a doua, care este grav rănită, fiind transportată la spital.

Sursa: digi24.ro

Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea