Vremea în weekend: Căldura se întoarce. Cât cresc temperaturile şi unde mai plouă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sub aspectul precipitaţiilor, vineri, 1 noiembrie, vremea se va ameliora, dar se va menţine rece pentru această dată în special dimineaţa şi noaptea. De sâmbătă încep să crească temperaturile, fiind prognozate maxime de 17 grade, iar în regiunile vestice chiar peste cele normale.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, cu totul izolat şi trecător vor mai fi posibile precipitaţii slabe – mixte în zona montană şi sub formă de ploaie în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime, în creştere faţă de intervalul precedent vor fi cuprinse între 6 şi 12 grade, iar cele minime se vor situa între -3 şi 5 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceaţă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Sâmbătă, vremea va intra într-un proces de încălzire, urmând ca valorile termice să se situeze în jurul celor climatologic specifice datei, iar în regiunile vestice chiar peste cele normale. totuşi, în primele ore ale zilei, va fi încă rece în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua slab local în Maramureş şi în Crişana şi pe arii restrânse în Banat, Transilvania şi nordul Moldovei.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-vest, nord-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între -2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 10…11 grade pe litoral şi în Dealurile Banatului. În special în cursul nopţii, se va semnala ceaţă mai ales în zonele joase din centru, sud şi est.

Duminică se face şi mai cald, fiind aşteptate 22 de grade. Valorile termice vor continua să crească, astfel că vremea va deveni caldă pentru această dată în toate zonele, dar cu precădere în vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 22 de grade, iar cele minime în general între 3 şi 13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de vest a ţării unde doar izolat va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar local şi temporar şi în restul zonelor, cu viteze mai mari în Banat, inclusiv zona montană. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Săptămâna viitoare, vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod normal în prima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419