Rămâi conectat

Ştirea zilei

VREMEA în cursul vacanței de toamnă 2022: Timp frumos până vineri, apoi temperaturi mai scăzute

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

VREMEA în cursul vacanței de toamnă 2022: Timp frumos până vineri, apoi temperaturi mai scăzute

Vremea în vacanța de toamnă va fi caldă și plăcută în toată țara până joi-vineri, urmând ca la finalul săptămânii temperaturile să scadă, potrivit informațiilor meteo furnizate de echipa de meteorologi de la Administrația Națională de Meteorologie. Prognoza generală, pentru București și la munte, în zilele care despart primul modul de învățare de al doilea, poate fi citită mai jos.

Duminică (23.10.2022) ora 09:00 – Luni (24.10.2022) ora 09:00

Vremea va fi caldă, mai ales în Oltenia și Muntenia. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi izolate de scurtă durată pe parcursul zilei în centrul și estul țării, precum și în zona montană aferentă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Până spre orele serii, vântul va avea intensificări locale și temporare la munte (unde vor fi viteze la rafală de 55…70 km/h), dar și în regiunile extracarpatice și centrale unde rafalele vor fi de 45…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 25 de grade, iar cele minime se vor situa între 4 și 12 grade, mai scăzute în zonele depresionare (spre 0…2 grade).

Izolat, dar cu precădere în Transilvania, dimineața și din nou spre finalul intervalului, se va forma ceață.

Luni (24.10.2022) ora 09:00 – Marți (25.10.2022) ora 09:00

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, însă noaptea vor fi înnorări, iar în extremitatea de nord a țării vor fi posibile ploi izolate și slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare în zona montană înaltă (rafale de 45…55 km/h). Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 16 și 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și
14 grade, ușor mai scăzute în zonele depresionare. Dimineața și din nou spre finalul intervalului, în zonele joase de relief, izolat se va forma ceață.

Marți (25.10.2022) ora 09:00 – Miercuri (26.10.2022) ora 09:00

Vremea va continua să fie caldă, mai ales în regiunile sudice. În jumătatea de nord a țării vor fi înnorări persistente și izolat va ploua mai ales în cursul zilei, iar în restul regiunilor cerul va fi variabil și probabilitatea pentru ploi slabe se va menține scăzută. Vântul va avea intensificări în zona montană (unde se pot depăși viteze la rafală de 70 km/h) și trecător și în rest (unde rafalele vor fi în general de 35…50 km/h). Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 și 14 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe alocuri, va fi ceață.

Miercuri (26.10.2022) ora 09:00 – Joi (27.10.2022) ora 09:00

Vremea se va menține caldă, îndeosebi în sudul țării. Cerul va fi variabil, iar în cursul zilei vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată cu precădere în regiunile din jumătatea de nord. Vântul va sufla slab și moderat în vest, în timp ce în rest temporar vor fi intensificări ușoare (viteze de 35…50 km/h). Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, iar cele minime se vor încadra între 5 și 12 grade.

Joi (27.10.2022) ora 09:00 – Vineri (28.10.2022) ora 09:00

Temperatura aerului va scădea ușor, iar noaptea și dimineața vor fi răcoroase. Vor fi maxime de 13…21 de grade și minime de 2…10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu posibile intensificări ușoare în zona de est și la munte (rafale de 35…45 km/h).

Vineri (28.10.2022) ora 09:00 – Sâmbătă (29.10.2022) ora 09:00

Cerul va fi variabil, iar vântul va fi slab și moderat, cu posibile intensificări ușoare în est și la munte (rafale de 35…45 km/h). Maximele termice vor fi de 13…21 de grade, iar noaptea și dimineața vremea va fi răcoroasă, cu minime de 0…9 grade.

Sâmbătă (29.10.2022) ora 09:00 – Duminică (30.10.2022) ora 09:00

Mai ales noaptea și dimineața vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul slab și moderat, cu posibile intensificări ușoare în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade (cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra, cel mai probabil, în vestul țării), iar minimele se vor încadra între -1 și 8 grade.

Duminică (30.10.2022) ora 09:00 – Luni (31.10.2022) ora 09:00

Vremea se va răci, astfel că vor fi maxime termice cuprinse între 6 și 15 grade (cele mai ridicate temperaturi vor fi, cel mai probabil, în vestul țării) și minime de -3…6 grade. Cerul va fi temporar noros și izolat va ploua slab, iar pe cele mai înalte creste montane vor fi posibile și lapovițe sau ninsori. Vântul va sufla moderat, trecător cu intensificări.

Reamintim că primul modul al acestui an școlar s-a încheiat vineri, 21 octombrie. Vacanța de toamnă a elevilor și a copiilor de grădiniță are loc în perioada 22 octombrie – 30 octombrie, potrivit structurii anului școlar 2022-2023. Anul acesta școlar este organizat pe 5 „module de învățare” și are 5 vacanțe. Al doilea modul începe în data de 31 octombrie și ține până pe 22 decembrie.

sursa:edupedu.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Apa CTTA Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru asistenţă tehnică pentru Managementul si Publicitatea Proiectului. Valoarea totală estimată a investiției este de 7.816.996 lei, fără TVA.

Activitățile vizează implementarea corespunzătoare a contractului de servicii conform cerințelor Caietului de Sarcini. Obiective generale ale Asistenței Tehnice pentru Managementul Proiectului constau în:

– asigurarea unui management eficient pentru implementarea Proiectului în vederea atingerii obiectivului global și a celor specifice ale POIM asumate de către Operatorul Regional prin Contractul de Finanțare;
– asigurarea de sprijin Operatorului Regional în planificarea investițiilor viitoare și în pregătirea documentațiilor necesare pentru finanțarea și implementarea investițiilor prioritare;
– asigurarea publicității adecvate a Proiectului, în conformitate cu Manualul de Identitate Vizuală pentru Instrumentele Structurale 2014-2020 în România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Durata estimată a contractului este de 40 luni și cuprinde următoarele activități principale:

1. Asistența tehnică pentru UIP în managementul contractelor din cadrul Proiectului
2. Optimizarea activității personalului Operatorului
3. Actualizarea Master Planului pentru serviciile de apă și apă uzată în județul Alba și pregătirea de documentații tehnico-
economice pentru investițiile prioritare
4. Actualizare Devizului General al Proiectului
5. Asigurarea publicității și promovării Proiectului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 se deschide vineri: A fost montat bradul, căsuțele din Piața Mare și s-a testat iluminatul festiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 se deschide vineri, iar organizatorii au montat deja bradul și căsuţele în Piaţa Mare, inclusiv căsuţa lui Moş Crăciun.

Citește și: MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi

Deja în Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost montat şi bradul împodobit, fiind vorba despre unul artificial, care a mai fost şi în anii trecuţi în centrul Sibiului. De asemenea, ca în anii trecuţi, becurile instalaţiei de iluminat sunt economice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: OFICIAL| Târgul de Crăciun din Alba Iulia va avea loc și în acest an! Unde se va ține și ce surprize a pregătit Primăria pentru vizitatorii de toate vârstele

”Una câte una, căsuțele, bradul și patinoarul recuceresc Piața Mare și vor transforma centrul Sibiului în cartierul lui Moș Crăciun! Atât de mult iubim Crăciunul încât, în ciuda temperaturii de afară, parcă deja simțim miros de scorțișoară și un vag sunet de clopoței. Te așteptăm și pe tine începând cu 11 noiembrie la Sibiu, la cel mai frumos Târg de Crăciun de până acum!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește și: Când începe Postul Crăciunului 2022: Care sunt dezlegările și rânduielile liturgice

Ajuns la cea de a 15-a ediţie, Târgul de Crăciun de la Sibiu va reuni 110 participanţi din 20 de judeţe.

Foto: Facebook – Targul de Craciun din Sibiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

Consiliul Județean Alba a primit nu mai puțin de patru oferte pentru finalizarea lucrărilor la lotul 2 al Transalpinei de Apuseni. Situația este explicabilă prin valoarea foarte mare a contractului, de peste 122 de milioane de lei.

Dintre cei patru ofertanți doar Elis Pavaje a făcut o ofertă ca firmă unică, restul de trei fiind asocieri între mai multe firme.

Care sunt cei 4 ofertanți:

Elit - Gustul Desăvârșit

1.ELIS PAVAJE – ofertant unic

Subcontractanți:

ALPENSIDE
TOBIMAR GROUP S.R.L.
AUSTAL
DACIA FABER S.R.L.
ELECTRIC SERV S.R.L.

2. Asocierea PRENIS S.R.L.(Leader), DIMEX-2000 COMPANY

Subcontractanți:

BERI GRUP
DACIA FABER S.R.L
URBAN CONSTRUCT TRANSILVANIA SRL
IMSAT-ALBA S.A.

3. Asocierea SC FAR FOUNDATION SRL (Leader), DRUMSERV, NOMIS 2003 S.R.L

Subcontractanți:

METALLER ENERGY

4. Asocierea DECONSTRUCT AG (Leader), BETON CONSTRUCTORUL, MRC CULICI 2016, HYDROSTROY AD

Lotul 2 al DJ 107I are 36,5 km, între localitățile Ponor și Bucium, până la intersecția cu DN 74. Stadiul fizic de realizare a investiției este de 27%. În total, drumul județean are aproape 80 de kilometri.

Execuţia lucrărilor pentru restul rămas de executat pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ1071, constă în:

  • refacerea structurii rutiere, modernizarea și consolidarea ei,
  • asigurarea scurgerii apelor prin execuţia de şanţuri de pamant, şanţuri betonate, rigole ranforsate, rigole carosabile, podeţe tubulare, separatoare de hiodrocarburi pentru epurarea apelor pluviale,
  • lucrări de consolidare a terasamentelor prin execuţia de ziduri de sprijin, consolidarea si execuţia de poduri noi,
  • asigurarea siguranţei circulaţiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici,etc.),
  • lucrări de amenajare a terenului.

Proiectul ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023, altfel se pierd bani europeni.

Transalpina de Apuseni traversează de la este la vest zona de sud a Munților Apuseni, prin cele mai spectaculoase zone din această parte a țării. De-a lungul drumului se află Cheile Mănăstirii, Cheile Geogelului, Cheile Râmeţului, cu pereţi abrupţi şi vârfuri ascuţite. De asemenea, pe drum sunt numeroase zone de belvedere care oferă privelişti până spre Retezat, Şureanu sau Muntele Mare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea