Rămâi conectat

Actualitate

Vouchere sociale 2023: Când intră în luna iunie următoarea tranșă de 250 de lei pe card

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere sociale 2023: Când intră în luna iunie următoarea tranșă de 250 de lei pe card

Milioane de români așteaptă cu sufletul la gură viramentul celui mai recent pachet de bani de la stat sub formă de vouchere sociale. Mai sunt doar câteva zile până când ar trebui să intre banii, dar având în vedere zilele libere din perioada următoare, mulți s-au întrebat dacă vor exista întârzieri mai mici sau mai mari în luna iunie a acestui an.

Citește și: Vouchere de vacanță 2023 pentru: militari, poliţiştii şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională

Când intră banii pe card, cei 250 de lei de la stat

Conform calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în 2023, ar trebui să se vireze nu mai puțin de șase tranșe a câte 250 de lei pe cardurile sociale a aproximativ 2,4 milioane de români. Acestea sunt supranumite și tichete de masă de la stat, pentru că banii nu pot fi folosiți doar pentru achiziția de alimente și mese calde.

Având în vedere că tranșa anterioară a fost virată în aprilie, înainte de Paște, următoarea parte a finanțării urmează să fie virată în iunie 2023. După mai multe speculații pe marginea subiectului, acum avem o confirmare oficială a faptului că banii românilor vor intra pe cardurile de vouchere înainte de 10 iunie.

Pentru context, voucherele sociale sunt în valoare de 1500 de lei pe an, iar banii sunt acordați în tranșe egale românilor cu o situație materială precară, prin intermediul programului Sprijin pentru România. La începutul lunii trecute, suma virată a fost de 623.874.750 de lei, bani folosiți pentru alimentarea a 2.406.112 carduri.

Dacă folosim voucherele sociale ca pe un indicator de sărăcie, deși în București sunt 122.000 de beneficiari, orașul are și o populație foarte stufoasă. Practic, restul județelor sunt relevante, deoarece confirmă problemele cu care se confruntă populația Moldovei. În Suceava sunt cei mai mulți recipienți pentru respectivul ajutor, 90.879 de beneficiari, în Iași – 90.196, Bacău – 82.410. Dolj este de asemenea în vârf cu 89.801.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea