Vouchere pentru alimente 2025: Cardurile sociale vor fi alimentate în curând cu prima tranşă de bani. Cine poate beneficia de ajutor
Cardurile sociale vor fi alimentate luna viitoare cu prima tranşă de bani. Voucherele pentru alimente vor fi încărcate cu 125 de lei, pentru prima dată în acest an.
În 2025, programul „Sprijin pentru România” continuă să ofere asistență financiară sub formă de vouchere pentru alimente și mese calde persoanelor vulnerabile.
Autoritățile au anunțat modificări semnificative față de edițiile anterioare, atât în ceea ce privește frecvența plăților, cât și valoarea acestora.
Voucherele pentru alimente și mesele calde sunt destinate exclusiv satisfacerii nevoilor de bază ale beneficiarilor, având reguli stricte de utilizare și distribuire, conform reglementărilor programului guvernamental.
Vouchere pentru alimente 2025
Spre deosebire de anii anteriori, când beneficiarii primeau câte 250 de lei la fiecare două luni, în 2025 cardurile sociale vor fi alimentate de două ori pe an, cu câte 125 de lei per tranșă.
Astfel, sprijinul anual acordat unei persoane se reduce la 250 de lei, distribuit în două tranșe egale. Prima tranșă va fi virată în luna iunie, iar cea de-a doua în luna decembrie.
Prin urmare, nu vor mai exista alimentări înainte de sărbătorile pascale, cum se obișnuia în anii anteriori.
Vouchere pentru alimente cu valabilitate de 12 luni de la încărcare
Cardurile sociale rămân electronice și pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare sau mese calde în rețeaua de magazine partenere.
Utilizarea fondurilor în alte scopuri, cum ar fi achiziția de articole nealimentare, retragerea de numerar sau efectuarea de plăți în afara României, nu este permisă.
Voucherele au o valabilitate de 12 luni de la data încărcării.
Categoriile de persoane eligibile pentru aceste tichete sociale sunt clar definite. Acestea includ persoanele cu dizabilități (grad grav, accentuat sau mediu) cu un venit lunar de maximum 2.210 lei, pensionarii cu venituri lunare sub același prag, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, în care venitul pe membru nu depășește 675 de lei, persoanele singure sau familiile care beneficiază de ajutor de incluziune, precum și persoanele fără adăpost identificate de serviciile sociale locale.
Pachete de alimente o dată la șase luni
De asemenea, în cadrul acestui program, autoritățile vor distribui pachete cu alimente o dată la șase luni, în limita valorii de 125 de lei per pachet.
Aceste pachete sunt destinate beneficiarilor de ajutor pentru incluziune, familiilor care primesc sprijin pentru întreținerea copiilor și celor aflate temporar în situații critice, conform evaluărilor realizate de autoritățile locale prin anchete sociale.
Produsele care pot fi achiziționate cu ajutorul voucherelor includ alimente de bază și produse procesate, precum pâine, carne, ulei, făină, zahăr, conserve, legume, apă, brânzeturi, cafea și alte produse alimentare esențiale.
Utilizatorii primesc împreună cu cardul o scrisoare care explică regulile de utilizare, inclusiv codul PIN necesar pentru efectuarea plăților.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]