Rămâi conectat

Actualitate

VOTAŢI DĂNUŢ VASILE BÂRZAN! VOTAŢI USL PENTRU RENAŞTEREA COMUNEI LUPŞA!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Mă bucur că pot să mă adresez locuitorilor comunei Lupşa. Cu siguranţă, fiecare dintre noi vrea o altfel de administraţie locală pentru care prioritatea numărul unu să fie cetăţeanul.
lEU POT SCHIMBA LUPŞA! Iată câteva dintre priorităţile mele: lInventarierea domeniului public al comunei, ca prim pas pentru accesarea fondurilor europene; lAlimentarea cu apă a satelor şi realizarea unui sistem de canalizare la Lupşa; lDeschiderea tuturor drumurilor vicinale pentru ca cetăţenii să poată ajunge la terenurile declarate la APIA, dar şi pentru cei interesaţi de colectarea fructelor de pădure; lRealizarea unui parteneriat cu SC CUPRU MIN SA ABRUD, pentru DC 98, care deserveşte şi această societate şi pentru angajarea de personal calificat din această zonă; lReabilitarea drumurilor de pe Valea Caselor şi Valea Lupşei şi asfaltarea lor; lAlocarea de fonduri pentru reabilitarea bisericilor din parohiile sărace; lRevenirea la vechile hotare ale comunei (din cauza iresponsabilităţii factorilor de decizie din comună, sute de hectare de teren au trecut la alte comune); lDotarea şcolii cu un microbuz pentru transportul elevilor (microbuz refuzat de actualul primar); lAmenajarea unei pieţe în centrul comunei, unde producătorii agricoli să-şi poată vinde produsele; lAsfaltarea străzilor principale din comună şi pietruirea celorlalte străzi.
lLUPŞA ESTE ÎNGENUNCHEATĂ DE NEPĂSAREA ACTUALULUI PRIMAR!
Cândva o comună bogată şi înfloritoare, cu oameni harnici şi cinstiţi, mulţi dintre ei angajaţi ai exploatărilor miniere din zonă, de la Roşia Poieni şi Baia de Arieş, Lupşa a ajuns se confruntă acum cu numeroase probleme: lipsa locurilor de muncă, a apei potabile şi a infrastructurii. Deşi exploatarea minieră de la Roşia Poieni îşi desfăşoară activitatea aproape în totalitate la Lupşa (doar birourile sunt la Abrud), aici fiind cariera de minereu, cariera de piatră, uzina de preparare şi cele două iazuri de decantare de la Valea Şesei şi Ştefanca, foarte puţini localnici sunt angajaţi la această unitate, nu pentru că aici, la Lupşa, nu ar fi oameni calificaţi, ci pentru că pur şi simplu actualul primar nu este interesat de soarta localnicilor. Lupşenii şi în special muşcanii au fost jefuiţi de tot ce le putea aduce un venit. Au rămas fără pădurea composesorală, pe acel amplasament fiind astăzi cariera de minereu, şi-au pierdut locurile de muncă şi au rămas fără apă potabilă în gospodării. Valea Muşchii, cândva sursă de apă, este poluată din cauza exploatării de la Roşia Poieni. Composesoratului Muşca i s-au retrocedat 110 hectare din pădurea comunală Lupşa, dar suprafaţa respectivă trebuia retrocedată din pădurea statului, iar pădurea comunală să fie redată în totalitate comunei. O altă problemă a comunităţii sunt drumurile, majoritatea impracticabile, deşi cariera de piatră de la Cupru Min este la Lupşa. Lunar, pleacă de aici sute de tone de piatră pentru Primăria Lupşa, dar ea nu ajunge pe drumurile noastre. Poate ştie domnul primar ce s-a întâmplat cu piatra şi mai ales cine a semnat procesele verbale de recepţie, care nu se potrivesc cu realitatea. Ar mai trebui să ne spună primarul la ce foloseşte primăria tone de motorină, pentru că foarte multă piatră a fost transportată cu alte maşini, nu cu raba primăriei. Fără locuri de muncă, fără apă potabilă şi fără drumuri, bieţii oameni aşteaptă alegerile pentru că o dată la 4 ani le mai aduce primarul câte o maşină de piatră şi, eventual, o promisiune că se va rezolva ceva. Mulţi dintre ei trăiesc din ajutorul social, şantajaţi de primar că nu-l vor mai primi dacă va veni alt primar. Anul trecut, primarul a fost iniţiatorul unui proiect de hotărâre prin care toţi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap au fost concediaţi! Degeaba primarul PDL îi amăgeşte pe localnici că va trece la USL după alegeri, niciun partid nu-l vrea. Eu am tot sprijinul conducerii USL Alba, în lupta pentru Primăria Lupşa. Sunt convins că alături de dumneavoastră ne vom regăsi demnitatea şi speranţa într-o viaţă mai bună!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea