Rămâi conectat

Actualitate

Volei feminin, „U” Cluj – Volei Alba Blaj, sâmbătă, ora 12.00 *Precauţie înaintea confruntării cu ultima clasată

Publicat

în

La fel ca şi CSU Alba Iulia la baschet, în acest week-end Volei Alba Blaj se va duela cu ultima clasată din prima ligă, respectiv „U” Cluj Napoca, în deplasare, sâmbătă, 9 februarie, de la ora 12.00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Aparent pare o confruntare disproporţionată, între studentele de pe Someş ce au pierdut toate cele 15 partide susţinute şi au acumulat numai 3 puncte şi nou-promovata ce se clasează înaintea etapei a 17-a pe poziţia a 4-a, cu 29 de puncte (10 victorii şi 5 eşecuri).

*Suflă şi în iaurt!

Gruparea din „Mica Romă” a capotat în ultimele două meciuri externe, cu Tomis Constanţa şi Dinamo Bucureşti, pierdute cu 0-3. Derularea ultimului set din etapa precedentă, în care au acumulat numai 8 puncte a stârnit nemulţumiri şi a provocat în această săptămână o discuţie lămuritoare de analiză la nivelul lotului blăjean, referitoare la atitudinea jucătoarelor. În tur au fost foarte multe emoţii în Sala „Timotei Cipariu”, iar amfitrioanele au pierdut în cele din urmă un punct, impunându-se cu 3-2, deşi erau cotate drept favorite nete. „Prin prisma jocului direct de la Blaj trebuie să tratăm la modul cel mai serios confruntarea. N-avem voie să gafăm la Cluj şi la Lugoj, partide în care vrem toate punctele. Asta nu înseamnă însă că va fi simplu, întrucât presiunea este acum pe umerii noştri”, a declarat antrenorul Marius Macarie (Volei Alba Blaj).

Electrica Furnizare Discount

*”Şepcile roşii” din „Mica Romă”

Partidă are conotaţii speciale pentru trei dintre componentele formaţiei blăjene. Pe lângă jucătoarele Melinda Dobeş şi Alexandra Contoş, prezente în distribuţia formaţiei de pe Someş, va fi o întâlnire aparte pentru antrenorul secund Liliana Bogendorfer – ce a activat la „U” atât ca jucătoare, cât şi ca antrenoare în ultimii ani. În privinţa efectivului blăjean, a devenit incertă argentiana Josefina Fernandez, nou-venita ce acuză dureri la umărul drept şi nu este sigură că poate evolua în acest joc.

*30 de suporteri blăjeni la meci

Fanaticii suporteri din „Mica Romă” vor fi din nou alături de favorite, aproximativ 30 de fani blăjeni deplasându-se la Cluj pentru confruntarea cu formaţia de pe Someş, una c e a devenit extrem de importantă în economia returului. Asta pentru că Divizia A1 este una a suprizelor: Dinamo a pierdut la Lugoj, CSM Bucureşti a irosit un punct la Sibiu, Medicina Tg. Mureş a câştigat în deplasare cu Ştiinţa Bacău (prima înfrângere internă a moldovencelor) după ce pierduse acasă cu Unic Piatra Neamţ! „Trebuie să fim atenţi, să tratăm cu seriozitate confruntarea şi să luam trei puncte. Ar fi anormal să nu învingem, pentru că în acest joc, numai noi putem să ne fim adversari. A şocat ce a făcut Medicina la Bacău, este un sezon halucinant şi vrem să ne ferim de orice surpriză neplăcută„, a afirmat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj.

Publicitate

Actualitate

COD PORTOCALIU de CANICULĂ, meteorologii avertizează : ASTĂZI temperaturile vor ajunge la 40 de grade în jumătate din teritoriul României. Zone vizate

Publicat

în

COD PORTOCALIU de CANICULĂ, meteorologii avertizează : ASTĂZI temperaturile vor ajunge la 40 de grade în jumătate din teritoriul României. Zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru duminică, 1 august, COD PORTOCALIU de CANICULĂ, cu temperaturi ce vor ajunge la 41 de grade, în jumătate din teritoriul României.

Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

A început Postul Adormirii Maicii Domnului. Obiceiuri și tradiții la români, în cele 2 săptămâni

Publicat

în

A început Postul Adormirii Maicii Domnului. Obiceiuri și tradiții la români, în cele 2 săptămâni

Pentru creștinii ortodocși urmează 2 săptămâni de post și rugăciune, ținând cont că tocmai ce am intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului, moment care precede marea sărbătoare de peste an a Sfintei Maria Mare.

Potrivit rânduielilor ortodoxe, miercuri, 31 iulie, a început Postul Adormirii Maicii Domnului. Acesta durează două săptămâni, până la Sfânta Marie Mare, prăznuită pe 15 august. În limbajul popular, acest post mai este cunoscut și sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Sântămariei.

Este un post care pregătește credincioșii de cele două mari praznice împărătești ale lunii: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august). Postul Adormirii Maicii Domnului durează mai puțin decât Postul Paștelui sau decât cel care precede Crăciunul, dar este considerat la fel de important în creștinismul ortodox.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: mesaje de Sf Maria

Postul Adormirii Maicii Domnului este cel mai nou dintre cele patru posturi de durată. Originea lui trebuie căutată prin secolul al V-lea, când cultul Maicii Domnului a început a cunoaște o dezvoltare mai mare și când sărbătoarea Adormirii ei a început a căpăta o mai mare importanță. La început însă, nici timpul din an, nici durata și nici felul postirii nu erau la fel peste tot.

În zona Antiohiei, creștinii posteau o singură zi (6 august), alții mai multe zile (patru la Constantinopol sau opt la Ierusalim); în răsărit posteau în luna august și de aceea postul era numit și Postul lui August, alții în septembrie (apusenii, cum fac până azi), iar alții nu posteau deloc, socotind că sărbătoarea Adormirii este zi de mare bucurie, deoarece Maica Domnului a trecut de la amărăciunea pământească la bucuria cerească, unde stă în nemijlocită apropiere de Fiul ei iubit.

Data și durata postului au fost uniformizate în toată Ortodoxia abia în secolul XII, la Sinodul Local din Constantinopol, ținut la 1166, sub patriarhul ecumenic Luca Crysoverghi, care a hotărât ca postul să înceapă la 1 august și să dureze 14 sau 15 zile, până la Sărbătoarea Adormirii (15 august).

Îndrumările tipiconale prevăd ca în Postul Adormirii Maicii Domnului să se ajuneze lunea, miercurea și vinerea, până la Ceasul al IX-lea (aproximativ ora 15:00), după care se poate consuma mâncare uscată. Marțea și joia se consumă legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica este dezlegare la untdelemn și vin. De sărbătoarea Schimbării la Față (6 august) este dezlegare la pește.

sursa: capital.ro

Citește mai mult

Actualitate

Deși România a vândut peste UN MILION de doze de vaccin anticoronavirus rămase nefolosite, vom mai primi încă 200.000 de mii

Publicat

în

Mai mult de 200.000 de doze de vaccin anti-Covid, produse de companiile Johnson&Johnson și Moderna, ajung vineri în România.

CNCAV a anunțat că 93.600 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc vineri la Institutul Cantacuzino. Transportul pe cale terestră al dozelor este asigurat de firma producătoare.

Acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național, scrie Mediafax.

Electrica Furnizare Discount

Până în prezent, 987.700 de doze Janssen au fost recepționate, iar 431.018 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Tot vineri vor sosi în țară și 111.600 de doze de vaccin Moderna.

Acestea vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm”, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până în prezent, 1.705.200 de doze Moderna au fost recepționate, iar 726.395 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare