Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Volei Alba Blaj, victorie, 3-1 cu Kralovo Pole Brno | Daria Ocenic, debut în Champions League, la 14 ani și 3 luni!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultima partidă a turneului de calificare de la Brno, Cehia, Volei Alba Blaj a învins echipa gazdă Kralovo Pole Brno, scor 3-1 (23-25, 25-11, 25-21, 25-15), într-un meci care nu mai avea nicio importanță, ambele formații fiind calificate, evenimentul acestui joc fiind debutul talentatei Daria Ocenic, o mare speranță a voleiului românesc în competițiile continentale la vârsta de 14 ani și 3 luni!

În finalul partidei, în distribuția Blajului a intrat, la scorul de 23-14, Daria Ocenic, care a debutat în Champions League, la doar 14 ani (împliniți în luna iulie)

Daria-Maria Ocenic evoluează pe poziția centru, s-a născut la Sibiu și a început voleiul la clubul ACS Champions Sibiu, club care a contribuit la formarea tinerei voleibaliste și și a facilitat transferul la reprezentanta României în preliminariile Champions League.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Volei Alba Blaj câștigă astfel turneul, obținând victorii în ambele dispute. Cele mai multe puncte din meciul care a durat 111 minute le-a realizat Anneclaire Ter Brugge – 20, urmată de Katarina Jović  și Nneka Onyejekwe (ambele Volei Alba Blaj) și Katerina Kunikova (Brno) – câte 13.

Duminică, la ora 18.00, în „Alba Blaj” Arena, în a doua etapă a Divizie A1, este derby-ul cu CSO Voluntari

În fapt a fost un antrenament cu public început modest de reprezentanta României, care a cedat primul set, în care a fost condusă în permanență, deși a salvat două mingi de set. În al doilea parțial, Volei Alba Blaj a ridicat nivelul prestației și nu a avut probleme, reușind să egaleze. Al treilea set s-a înregistrat o nouă cădere a ardelencelor, care s-au văzut conduse cu 13-19, moment în care a reintrat Katarina Jović, iar Blajul a avut o revenire extraordinară și a întors scorul, preluând conducerea pe tabelă.

Cu două victorii realizate în turul preliminar (în prima partidă, 3-0 cu Gran Canaria), Volei Alba Blaj a ajuns la 4 meciuri adjudecate în acest start de sezon

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 13 puncte, Anneclaire Ter Brugge – 20, Lea Deak, Raisa Ioan – 8, Drussyla Costa – 3, Nneka Onyejekwe – 13, Britt Rampelberg (l); au mai intrat Isidora Kockarević – 10, Iarina Axinte – 9, Paula Partnoi – unul, Daria Ocenic (Jovana Kocić, Andra Cojocaru). Antrenor Stevan Ljubičic

Primele două clasate, Volei Alba Blaj și  Kralovo Pole Brno, s-au calificat în faza a doua a preliminariilor, care va avea loc tot în sistemul unui grupe de patru, prevăzut în perioada 22-27 octombrie, programul și locația urmând a fi stabilite săptămâna viitoare. Primele două clasate de acolo vor merge în adevăratele grupe ale Ligii Campionilor. În cealaltă grupă sunt Mladost Zagreb (Croația), OK Gacko (Bosnia), Asterix Avo Beveren (Belgia), OK Herceg Novi (Muntenegru), iar meciurile sunt la Zagreb, în perioada 12-14 octombrie

Foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea